ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής μετά των Θεοφανείων Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής μετά τα Φώτα - Ευλογία και και Προσευχή για Φωτισμό. Η Αγία Νίνα η Ισαπόστολος. Οι Άγιοι Τριάντα Τρεις Πατέρες εν Ραϊθώ αναιρεθέντες. Οι Άγιοι Τριάντα Οκτώ Πατέρες εν Σινά αναιρεθέντες. Μεθεόρτια Φώτων. Κυριακής μετά τα Φώτα. Απόδοση της εορτής των Θεοφανίων.

Τους ουρανούς βάπτισμα του Χριστού σχίσαν, Τους αυτό μη χραίνοντας ένδον εισάγει. Βάπτισεν εν ποταμώ Χριστόν Πρόδρομος κατά έκτην.

Σε μία απλή φράση θα σταθούμε στο Ευαγγέλιο της Κυριακής μετά τα Θεοφάνεια. Και αφού έχουμε εορτάσει όλες τις εορτές της θείας επιφανείας έρχεται η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό μας για το αν θα κρατήσουμε τον Ιησού Χριστό μαζί μας ή όχι. «Καταλιπών τήν Ναζαρέτ, ἐλθών κατώκησεν εἰς Καπερναούμ».

Φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι ο Ευαγγελιστής μας κατατοπίζει για τις κινήσεις του Ιησού Χριστού. Όμως πίσω από αυτήν την φράση κρύπτεται ένα συγκλονιστικό νόημα, μια φοβερή απόφαση του Θεανθρώπου για τους κατοίκους της Ναζαρέτ.

Δεν ήταν μία συνηθισμένη αναχώρηση του Κυρίου.

Έφυγε για να μην επανέλθει ποτέ πλέον στην πόλη, όπου τριάντα έτη είχε ζήσει. Ήταν μία οριστική και αμετάκλητη απόφαση, μία αναχώρηση άνευ επιστροφής, μία καταδίκη των Ναζαρηνών να μην απολαύσουν τις δωρεές του.

Διαβάστε αναλυτικά την ερμηνεία ευαγγελίου Κυριακής μετά τα Θεοφάνεια.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Αγίας Νίνας της Ισαποστόλου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Κυριακής μετά τα Φώτα 14 Ιανουαρίου 2024 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Νικόλαο Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής μετά τα Θεοφάνεια με την εορτή της Αγίας Ισαποστόλου Νίνας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 07.30 το πρωί.

Αγία Νίνα η Ισαπόστολος

Η Αγία Νίνα γεννήθηκε στην Καππαδοκία, όπου κατοικούσαν πολλοί Γεωργιανοί και φέρεται ως συγγενείς του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ο πατέρας της, Ζαβουλών, ευσεβής και φημισμένος στρατιωτικός, πριν ακόμα νυμφευθεί, είχε φύγει από την πατρίδα του Καππαδοκία, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό. Η μητέρα της, Σωσάννα, ήταν αδελφή του Επισκόπου Ιεροσολύμων Ιουβεναλίου.

Ο πατέρας της, φλεγόμενος από αγάπη προς τον Θεό, έγινε, με την συγκατάθεση της συζύγου του, μοναχός στην έρημο του Ιορδάνη. Η μητέρα της Αγίας Νίνας τοποθετήθηκε ως διακόνισσα στο Ναό της Αναστάσεως. Την Αγία Νίνα την παρέδωσαν στην Γερόντισσα Νιοφόρα, για να την αναθρέψει. Όταν η Αγία Νίνα μελετούσε το Ευαγγέλιο και έφθασε στο κεφάλαιο που έγραφε για την σταύρωση του Κυρίου, ο λογισμός της σταμάτησε στον χιτώνα του Χριστού.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή της Αγίας Ισαποστόλου Νίνας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.