ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 17 Iουλίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίας Μαρίνης Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας - Ευλογία και Προσευχή στην Αγία Μαρίνα. Η Αγία Αλεξάνδρα Φεοντόροβα η Αυτοκράτειρα. Η Ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Λαζάρου του Γαλησιώτου. Η Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς (Πολιούχος νήσου Λέρου, Ηλιουπόλεως και Σχοινουδίου Ίμβρου).

Eπιπρέπει σοι, πώς αν είποις, Mαρίνα, Σων αιμάτων έρευθος, α ξίφει χέεις. Εβδομάτη δεκάτη Mαρίναν κτάνε φάσγανον οξύ.

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό.

Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ’ αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του.

Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Ολύμβριος, που διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Όταν την είδε μπροστά του, θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί το Χριστό και να γίνει σύζυγος του. Μάταια, όμως.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον βίο και την εορτή της Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Δευτέρας 17 Iουλίου 2023 07.00 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Μαρίνης της Μεγαλομάρτυρος, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Δευτέρα 17 Iουλίου 2023 07.00 το πρωί.

Αγία Μαρίνα Βόνης

Στην Αγιά Μαρίνα της Βόνης… Εκατοντάδες οι πιστοί, εκατοντάδες κι οι περπατητές που ξεκινούν από την… Χώρα να εκπληρώσουν το τάμα τους. Απίστευτο μου φάνηκε, τους είδα με τα μάτια μου. Τόσο μεγάλη διαδρομή, πολλοί οι νέοι που το τολμούν. Θαύμασα την πίστη, την τόλμη και τη δύναμη της ψυχής τους.

Πήγα κι εγώ φέτος, αρχή της εβδομάδας. Ήθελα να δω τις μεγάλες διαφορές, να ανάψω κι εγώ ένα κερί στη Χάρη της Αγιά Μαρίνας, στη Βόνη.

Κι είδα πολλά… Κι ένιωσα πολλά και περπάτησα όλο το δρόμο από το χωριό στην εκκλησιά και πάλι πίσω και στάθηκα στα θάματα και τα τάματα που ΄ταν κρεμασμένα στις εικόνες, στην ομορφιά της απλότητας του χωριού, στα μέρη που μύριζαν λουλούδια και καπρικό άλλων εποχών και θυμήθηκα…

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε εικόνες από το μεγαλύτερο πανηγύρι της Κρήτης την Αγία Μαρίνα Βόνης.

Χεὶρ δημίου τέμνει σε Μαρῖνα ξίφει, Χεὶρ Κυρίου χάριτι θείᾳ δὲ στέφει. Ἑβδομάτῃ δεκάτῃ Μαρῖνα δειροτομήθη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.