Αγία Σοφία: Δίχως τέλος οι τουρκικές προκλήσεις! Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από την Αγία Σοφία.

Η κυπριακή ομάδα ΑΕΚ Λάρνακας βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να αγωνιστεί με την Φενέρμαχτσε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ και στο πλαίσιο της παραμονής της στην Πόλη θέλησε να επισκεφθεί την Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωης, φίλοι της ομάδας, δημοσιογράφοι και διοίκηση το πρωί της ίδιας ημέρας θα μετέβαιναν στην Αγιά Σοφιά στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδρομής. Αυτό ωστόσο δεν έγινε εφικτό αφού οι Τούρκοι δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Sportime στην Κωνσταντινούπολη, Γιώργος Λεωνίδου, κατά την εκδρομή, η οποία περιελάμβανε επίσκεψη στο Πατριαρχείο και ακολούθως στην Αγιά Σοφιά, Τούρκοι αστυνομικοί συνόδευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τα δυο πούλμαν.

Οι Τούρκοι σταμάτησαν τα δυο πούλμαν έξω από την Αγιά Σοφιά λέγοντάς τους ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στην Αγιά Σοφιά και ότι πρέπει να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο. Οι Τούρκοι επικαλέστηκαν λόγους ασφαλείας αφού όπως τους είπαν δεν θεωρούνται τουρίστες, αλλά οπαδοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive δημιουργήθηκε αναστάτωση στον κόσμο λόγω της κατάστασης και οι οπαδοί οδηγήθηκαν πίσω στο ξενοδοχείο. Στην συγκεκριμένη εκδρομή ήταν περίπου 2 λεωφορεία ενώ γενικά στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε βρέθηκαν 180 άτομα, με της τουρκική ομάδα να επικρατεί τελικά με σκορ 2 – 0 της ΑΕΚ Λάρνακας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν από ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.