ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου - Ευλογία και Αγιασμός. Η Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου.

Eιρηνικώς έζησας Eιρήνη πάλαι, Kαι νυν κατοικείς ένθα ειρήνη βρύει.

Η Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου ηταν Μικρασιάτισσα Αγία που έζησε κατά το δεύτερο μισό του 9ου και τις αρχές του 10ου αιώνα. Υπήρξε Ηγουμένη της Μονής Χρυσοβαλάντου και είχε αποκτήσει πολύ μεγάλη φήμη για τις αρετές της.

Τιμάται στις 28 Ιουλίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στα μέσα του 9ου αιώνα μ.Χ., όταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο εικονομάχος Θεόφιλος και σύζυγός του η εικονολάτρισσα Θεοδώρα, όταν η περίοδος της Εικονομαχίας, που για περισσότερο από 100 χρόνια ταλάνισε την αυτοκρατορία, βρισκόταν στην τελευταία φάση της, στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, γεννήθηκε και έζησε την πρώτη της νεότητα η οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου.

Πατέρας της οσίας ήταν ο πατρίκιος Φιλάρετος ο Καππαδόκης.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο τα θαύματα και την εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Πέμπτης 28 Ιουλίου 2022 07.00 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 07.00 το πρωί.

Μήλα Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Από τις διηγήσεις των αγίων της Εκκλησίας μας πληροφορούμαστε ότι πολλές φορές οι άγιοι, την ώρα της προσευχής τους, αξιωνόντουσαν από το Θεό να δουν και να απολαύσουν τον τόπο που χαρίζει ο Θεός σ’ αυτούς που θα τύχουν του ελέους και της ευσπλαχνίας Του, τον Παράδεισο.

Η αγία Ειρήνη ήταν ένα απ’ αυτά τα ευλογημένα άτομα που πολλές φορές, κατά την διάρκεια της πύρινης προσευχής της στον αγαπημένο της Ιησού, μεταφέρθηκε από τον φύλακα άγγελό της στο χώρο του Παραδείσου.

Γι’ αυτόν μιλούσε τακτικά στις μοναχές του μοναστηριού της, τονίζοντας με έμφαση πως, η ειρήνη, η χαρά και η ευτυχία που επικρατεί εκεί, δεν συγκρίνονται με καμιά χαρά αυτού του κόσμου.

Μια νύχτα της Μεγάλης Σαρακοστής, η ψυχή της ήταν πάλι παραδομένη τελείως στην αγάπη του Ιησού.

Διαβάστε αναλυτικά για τα τρία μήλα του Παραδείσου της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Βασιλείας γήινους πάλαι οὐκ ἔτυχες, ἀλλ’ ἄφθάρτων στεφάνων νῦν σὲ ἠξίωσεν, ὁ Νυμφίος σου Χριστὸς ὁ ὡραιότατος, ᾧ καθιέρωσας σαυτήν, ὅλῃ καρδίᾳ καὶ ψυχῇ, Εἰρήνη Ὁσία Μῆτερ, Χρυσοβαλάντου ἡ δόξα, ἡμῶν δὲ προσφυγὴ καὶ βοήθεια.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω μήλο πως θα μπορούσα να πάρω?? Ευχαριστώ