ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ: Η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, που γιορτάζει σήμερα, ήταν ηγουμένη της Μονής Χρυσοβαλάντου. Το όνομά της έχει συνδεθεί με θαύματα σχετικά με τη γονιμότητα και τις επαπειλούμενες εγκυμοσύνες.

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Τα θεόσταλτα μήλα

Κάποια χρονιά, ξημερώνοντας η γιορτή του μεγάλου Βασιλείου και μετά την τέλεση του εσπερινού, η αγία ξαγρυπνούσε προσευχόμενη. Πλησίαζε η ώρα του όρθρου και τότε η Ειρήνη ακούει κάποια φωνή να της λέει: «Υποδέξου το ναυτικό που σου φέρνει τα εσπεριδοειδή και φάε να ευφρανθεί η ψυχή σου».

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, η αγία λέει στην πορτάρισσα να ανοίξει την πόρτα της μονής και να οδηγήσει τον άνθρωπο που περιμένει εκεί στον ξενώνα, όπου θα πήγαινε και η ίδια να τον συναντήσει.

Πράγματι, η οσία Ειρήνη του Χρυσοβαλάντου συνάντησε τον άνθρωπο και τον ακούει να της εξιστορεί την ιστορία του.

Ολοκληρώνοντας τη διήγησή του, ο ναυτικός προσκύνησε την Ειρήνη και της πρόσφερε τα μήλα. Η αγία τα δέχτηκε με δάκρυα ευλάβειας και ευγνωμοσύνης ευχαριστώντας τον άγιο ευαγγελιστή και απόστολο Ιωάννη.

Στο κελί της γονάτισε και ευχαρίστησε τον Χριστό για αυτό το δείγμα της εύνοιάς Του προς τη δούλη Του.

Η αγία Ειρήνη, με την έμφυτη ευφυΐα της και τη χάρη του αγίου Πνεύματος, εννόησε ότι το θείο αυτό δώρο ήταν ουράνια πρόσκληση. Όταν έφτασε η μεγάλη Τεσσαρακοστή, έκοψε το ένα μήλο σε λεπτά κομματάκια και έτρωγε ένα κομμάτι κάθε μέρα, απέχοντας από οποιαδήποτε άλλη τροφή, ακόμη και από το νερό.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, ύστερα από τη θεία λειτουργία και αφού όλες οι μοναχές κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, η Ειρήνη έκοψε και το δεύτερο μήλο και έδωσε σε κάθε αδελφή από ένα κομμάτι.

Τότε τους αποκάλυψε και την ιστορία του θείου δώρου. Το τρίτο μήλο η Ειρήνη το φύλαξε για τις τελευταίες μέρες της επίγειας ζωής της.

Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Τα θαυματουργά μήλα

Στο μοναστήρι της Αγίας της Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Αθήνα,που είναι παλαιοημερολογίτικο,και εορτάζει 13 μέρες αργότερα,απο τους αλλους Ναούς,αλλά και σε ολες σχεδόν τις εκκλησίες που εορτάζουν,γίνεται και η Ευλόγηση των Μήλων, «εις ανάμνησιν των τριών μήλων που δόθηκαν από τον Παράδεισο προερχόμενα, στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου»,«Λιτανεύονται τα μήλα μέσα στο ναό και κατόπιν τοποθετούνται μπροστά στη θαυματουργό εικόνα στο ιερό θρονί της Αγίας Ειρήνης, διαβάζεται η ειδική ευχή και αγιάζονται.

Η χάρη του Θεού τα μεταβάλλει σε άγια μήλα,τα οποία αν καταναλωθούν μετά απο τριήμερη νηστεία και με πίστη, μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα ατεκνίας,αλλα και σε άλλα προβλήματα υγείας.

Υπάρχει καταγεγραμένο πλήθος τεκνοποιήσεων αλλά και κάθε είδος θαυμάτων!

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

11 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Καλησπέρα σας προσπαθώ πολλά χρόνια να αποκτήσω παιδί θα ήθελα σάς παρακαλώ να πάρω το θαυματουργό μήλο της αγειας ειρήνης θα μπορούσατε να μου πείτε αν μπωρο οποιαδήποτε μέρα μπωρο να έρθω η την ημέρα τής γιορτής της θα μου δώσουνε οι καλόγριες το μήλο; Σας ευχαριστώ πολύ

2

Καλημέρα σας και βοήθεια μας η αγία Ειρήνη! Μπορώ να ρωτήσω τα θαυματουργά μήλα τα τρώνε μόνα τα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί με γάμο θρησκευτικό?

3
Βενετία μαρινη

Που βρίσκεται αυτη η εκκλησία της αγίας ειρήνης της χρυσοβαλαντους; σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε μ. Θέλω ν παω

4

Στην Λυκόβρυση βρίσκεται. Πολύ κοντά στην ομώνυμη έξοδο της Εθνικής οδού!

5

Καλησπέρα σας με τη βοηθεια της αγιας και επειδή προσπαθώ πολύ για ένα μωράκι θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να μου στείλετε το θαυματουργό μήλο μαζί με λαδακι και κλωστή.
Σας ευχαριστώ

6
Παναγιωτα

Καλησπέρα σας με τη βοηθεια της αγιας και επειδή προσπαθώ πολύ για ένα μωράκι θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να μου στείλετε το θαυματουργό μήλο μαζί με λαδακι και κλωστή
Σας ευχαριστώ

7

Καλησπέρα σας ξέρω ότι η αγία είναι θαυματουργή και επειδή προσπαθώ πολύ για ένα μωράκι θα ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται να μου στείλετε το θαυματουργό μήλο μαζί με λαδακι και κλωστή
Σας ευχαριστώ

8

Σας παρακαλώ πολύ που μπορούμε να απευθυνθούμε για να μας σταλεί άγιο μήλο, λαδάκι κ κλωστή για να φορέσει μια κοπέλα που δεν μπορεί να τεκνοποιησει? Ειναι η νύφη μου. Έχει δει όνειρο με την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου!!!

9
Αλεξανδρα

Θέλουμε πάρα πολύ με τον άντρα μου να κάνουμε ένα μωράκι,αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει.Εμαθα ότι η Αγία είναι θαυματουργή.Σας παρακαλώ πως θα μπορούσα να έχω ένα από τα Άγια μήλα? Μένω Ρόδο.Μια παράκληση στην Αγία να αποκτήσω ένα μωράκι.Ευχαριστω πολύ.Αμην.

10

Καλησπέρα σας.. Θα ήθελα κ γω με την σειρά μου να ρωτήσω.. Πως μπορώ να πάρω μήλο κ κλωστή μ οδηγίες παρακαλώ. Σας ευχαριστω

11
ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΑΣ ΠΑΡΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.
ΣΤ****ΝΗ, Μ***Σ , ΚΑ*****ΝΑ, ΣΕΒ****ΑΝΗ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΛΑΔΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΚΑΝΤΙΛΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΛΟ, ΣΑΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΣΕ****ΑΝΗ ΔΗ****ΙΟΥ ΕΓ****ΑΣ *, Υ***Σ , ΛΕΜΕΣΟΣ , ΚΥΠΡΟΣ , 4181