ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live - ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ακολουθία Ιερού Σαρανταλείτουργου Ζωντανά. Παράκληση και εσπερινός Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου και Πανευφήμου Νύμφης Του Χριστού - Ευλογία και Αγιασμός.

Αἰκατερῖνα, καὶ σοφὴ καὶ παρθένος· Ἐκ δὲ ξίφους, καὶ Μάρτυς, ὦ καλὰ τρία! Εἰκάδι πέμπτῃ ἄορ κατέπεφνεν ῥήτορα Κούρην.

Η Αγία Αικατερίνη ήταν όχι απλώς επιστήμων, αλλά πανεπιστήμιο έμψυχο. Είχε σπουδάσει φιλοσοφία, ιατρική, αστρονομία, μαθηματικά. Γνώριζε όλους τους αρχαίους Έλληνες και Λατίνους συγγραφείς και φιλοσόφους. Γνώριζε πολλές γλώσσες.

Παράλληλα, όμως, με την κοσμική μόρφωση, είχε και την κατά Θεόν γνώση. Δεν έμοιαζε σαν τους επηρμένους εκείνους εγκεφάλους, ίδια παραφουσκωμένα ασκιά, με την υπερηφάνεια των στείρων τεχνολογικών ή δήθεν επιστημονικών γνώσεων.

Δεν έμοιαζε με τους σοφούς και φιλόσοφους του νυν αιώνος του απατεώνος, οι οποίοι βλέπουν τον άνθρωπο μόνο σαν βιολογικό ον, μόνο σαν ύλη.

Με τη σοφία του Θεού, με τη σοφία του Σταυρού, η οποία μπορεί να είναι σκάνδαλο και μωρία στους απίστους, η αγία κατετρόπωσε εκατόν πενήντα ρήτορες και φιλοσόφους ειδωλολάτρες.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή τον βίο και τις τρεις αρετές της Αγίας Αικατερίνης.

Η Ακολουθία του Ιερού Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Παρακλητικό Κανόνα της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων με τον εσπερινό της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 18.00 το απόγευμα.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.