ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Live - ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίας Αικατερίνης Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αγίας Αικατερίνας - Ευλογία και Προσευχή στην Αγία Αικατερίνη. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Η Αγία Αικατερίνη η Μεγαλομάρτυς. Ο Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυρας. Ο Όσιος Πέτρος ο Ησυχαστής. Οι Άγιοι Εκατόν πενήντα Ρήτορες οι Μάρτυρες. Η Αγία Βασίλισσα η Μάρτυς. Η Απόδοση της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Αἰκατερῖνα, καὶ σοφὴ καὶ παρθένος· Ἐκ δὲ ξίφους, καὶ Μάρτυς, ὦ καλὰ τρία! Εἰκάδι πέμπτῃ ἄορ κατέπεφνεν ῥήτορα Κούρην.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα σήμερα, αδελφοί μου; Για την μεγαλομάρτυρα, την ένδοξη νύμφη του Χριστού, την πάνσοφη Αικατερίνα. Για να έλθωμε, στην εκκλησία, να την τιμήσωμε, να την υμνήσωμε, να ζητήσωμε τις μεσητείες της, να λειτουργηθούμε και να αγιασθούμε.

Αικατερίνα, και σοφή και παρθένος εκ δε ξίφους και μάρτυς ω καλά τρία! Τρία βασικά γνωρίσματα είχε η Αγία Αικατερίνη, αδελφοί: Σοφία. Παρθενία. Μαρτύριο.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων εορτής της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος της Πανσόφου και Πανευφήμου Νύμφης Του Χριστού από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων

Στις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος νηστείας μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθόδοξου λαού μας και ως σαρανταήμερο.

Τα Χριστούγεννα είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από την ημέρα εκείνη μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξεκινάμε μία πνευματική πορεία με τη νηστεία και το Σαρανταλείτουργο από την 15η Νοεμβρίου. Πρόκειται μια περίοδο έντονης πνευματικής εργασίας και ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Η νηστεία των Χριστουγέννων αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου. Νηστεύουμε για να συνηθίσουμε στην εγκράτεια. Για να εξασκήσουμε τον εαυτό μας να συγκρατείται και να μην παρασύρεται στην αμαρτία, στις κακές πράξεις, στους πειρασμούς.

Διαβάστε αναλυτικά για το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων και πως νηστεύουμε.

Νύμφη τοῦ Σωτῆρος πανευκλεής, αἴγλῃ παρθενίας,καὶ σοφίας τῇ καλλονῇ, καὶ μαρτύρων ἄθλοις, λαμπρῶς πεποικιλμένη, Αἰκατερίνα ὤφθης ὡς καλλιπάρθενος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.