Αυστραλίας Μακάριος: Ααυτό που συμβαίνει σήμερα είναι οι συνέπειες μιας αρρωστημένης εκκλησιολογικής κατάστασης, η οποία δεν είναι τωρινή. Από το 1433 μέχρι και σήμερα, οι Ρώσοι προσπαθούν κάθε παρανομία που έχουν διαπράξει να την περιτυλίξουν με κάποια πνευματικότητα και με μία κανονικότητα.

Στην Εσπερίδα Στρογγυλής Τραπέζης, με θέμα: “ΟΥΚΡΑΝΙΑ – Το αυτοκέφαλο κι ο πόλεμος που άλλαξαν τον κόσμο”, η οποία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «Αέναος» μέσω του «Orthodoxia inForum», παρενέβη και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος από την πλευρά του, τόνισε πως “αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι οι συνέπειες μιας αρρωστημένης εκκλησιολογικής κατάστασης, η οποία δεν είναι τωρινή. Από το 1433 μέχρι και σήμερα, οι Ρώσοι προσπαθούν κάθε παρανομία που έχουν διαπράξει να την περιτυλίξουν με κάποια πνευματικότητα και με μία κανονικότητα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας παρουσίασε το παράδειγμα του Θεού, ότι ο Θεός παρέδωσε τον Υιό του να θυσιαστεί. Και απευθυνόμενους στους Ρώσους τους κάλεσε να θυσιαστούν και αυτοί στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Εδώ μιλάμε για εκκλησιαστικό υπόκοσμο, και όλο αυτό προσπαθούν να το περιβάλλουν με μια πνευματικότητα ανύπαρκτη”.

Ο κ. Μακάριος τόνισε πως ό,τι συμβαίνει δεν είναι συνέπειες του Αυτοκεφάλου, αλλά οι συνέπειες μιας αρρωστημένης σκέψης, η οποία θα πρέπει να μας προβληματίσει. “Είμαι λίγο απογοητευμένος που ορισμένες Εκκλησίες δεν αντιδρούν. Είμαι σε προσωπικό επίπεδο προβληματισμένος γιατί οι Εκκλησίες δεν βλέπουν τι συμβαίνει στο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι. Η Μόσχα προσπαθεί να δημιουργήσει έναν παράλληλο ορθόδοξο κόσμο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό ορθόδοξο κόσμο.

Αν δείτε την ιστορία της Μόσχας, όταν για παράδειγμα ρωτάς τους Ρώσους ιεράρχες γιατί αποσπάστηκαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σου έχουν έτοιμη απάντηση. Διότι -ισχυρίζονται- το Πατριαρχείο εξέλεξε τον Ισίδωρο που είναι ενωτικός, που συμμετείχε στην Σύνοδο της Φερράρας, εμείς δεν θελουμε τέτοια πράγματα είμαστε καθαροί Ορθόδοξοι, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αλλά οι ίδιοι δεν λένε την αλήθεια, είχαν δημιουργήσει μόνοι τους σχίσμα, είχαν αποκοπεί από το Πατριαρχείο, και όταν δεν είχε ανταπόκριση, το έβαλαν μέσα σε ένα εκκλησιαστικό πλαίσιο”, κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.