Η Γιορτή σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022. Γιορτή της Ορθοδοξίας: Οι Όσιοι Δαλμάτιος, Φαύστος, και Ισαάκιος. Η Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος. Η Οσία Θεοκλητώ η Θαυματουργή. Η Οσία Θεοδώρα εξ Αιγίνης εν Θεσσαλονίκη. O Άγιος Ολύμπιος ο Έπαρχος και Μάρτυρας.

Τῆς σαρκὸς οἷον ἐκκυλισθείσης λίθου, Ὁρᾷ Σαλώμη Χριστόν, οὐ Χριστοῦ τάφον.

Η Αγία Σαλώμη η Μυροφόρος ήταν πρώτη εξαδέλφη της Παναγίας, μητέρας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Είχε σύζυγο τον Ζεβεδαίο και γιους τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Προικισμένη και η ίδια με ένθερμη ευσέβεια, ήταν από τις γυναίκες που ακολουθούσαν τον Χριστό, και συνεισέφεραν στο ταμείο της αποστολικής αδελφότητας.

Η Σαλώμη ήταν εκείνη, παρακινούμενη από μητρική φιλοστοργία, που παρακάλεσε τον Κύριο όταν Αυτός πήγαινε για τελευταία φορά στην Ιερουσαλήμ, να τιμηθούν οι γιοί της με πρωτεύοντα αξιώματα. Διότι είχε την ιδέα, ότι ο Ιησούς στην Ιερουσαλήμ έμελλε να αναστήσει το θρόνο του Δαβίδ.

Όμως η Σαλώμη, τις στιγμές του φρικτού πάθους του Κυρίου, και ενώ μαθητές και φίλοι από φόβο είχαν διασκορπιστεί, αυτή, μαζί με μερικές άλλες πιστές γυναίκες ήταν εκεί και κτυπούσαν από λύπη τα στήθη τους. Επίσης η Σαλώμη, αξιώθηκε να είναι μια από τις μυροφόρες, στις όποιες ο άγγελος γνωστοποίησε την ανάσταση του Ιησού.

Μετά την ίδρυση της χριστιανικής Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, η Σαλώμη εξακολούθησε να διακρίνεται για το ζήλο και τις ελεημοσύνες της. Ο διωγμός εναντίον της εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ, προξένησε μεγάλη λύπη στη Σαλώμη.

Η καρδιά της υπέστη μεγάλο σπαραγμό την ήμερα, που ο Ηρώδης αποκεφάλισε τον πρωτότοκο γιο της Ιάκωβο. Αλλά η ελπίδα στον Χριστό την ενίσχυσε και με την προσδοκία των αιωνίων αγαθών παρέδωσε την ψυχή της ειρηνικά.

Διαβάστε επίσης τη διδαχή του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης για τον δρόμο της ευτυχίας.

Εορτολόγιο

  • Ολύμπιος.
  • Σαλώμη, Σαλώμα.

3 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Σαλώμης της Μυροφόρου.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον συγκλονιστικό βίο, τη σχέση με την ανάσταση του Ιησού, την Εκκλησία και την κοίμηση της Αγίας Σαλώμης της Μυροφόρου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης το Ευαγγέλιο Τετάρτης 3 Αυγούστου 2022, κατά την γιορτή κατά την εορτή της Αγίας Σαλώμης της Μυροφόρου, με την διακήρυξη του Πέτρου για τον Ιησού και τον Ιησού να προλέγει το θάνατο και την Ανάστασή Του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.