ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΝΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

ΕΡ. Κα Παυλίδου η σχέση σας με την πολιτική δεν είναι αρκετά μεγάλη, ποιά η βασική σας επιδίωξη με την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»;

ΑΠ. Kάθε Ελληνίδα και Έλληνας οφείλει τούτες τις ώρες να δώσει στην Ελλάδα. Χωρίς πατριωτικές κορώνες και ιδιοτέλειες. Η συμμετοχή μου στα κοινά και στην «Ελλήνων Πολίτεια» είναι χρέος τιμής για όλους μας και το μεγαλύτερο κίνητρο που με οδήγησε να αναλάβω πρόεδρος ενός κόμματος είναι τα πέντε Ελληνόπουλα παιδιά μου!

ΕΡ. Το διακύβευμα είναι για εσάς η χρεοκοπία, η συμβολή στην Πατρίδα ή η συμετοχή σας στα κοινά;

ΑΠ. Η πολιτική είναι γένους θηλυκού και ο νοών νοείται. Αντιλαμβάνεστε και το γνωρίζω πολύ καλά τι συμφέροντα παίζονται φανέρα και κρυφά, αυτό όμως δεν με εμποδίζει να αναλάβω τα ρίσκα μου. Το θέμα είναι να το πιστέψει ο λαός γιατί ως γνωστόν όποιος καεί απο το χυλό φυσάει και το γιαούρτι!Εχω την αίσθηση οτι το χρέος είναι μια φούσκα .

ΕΡ. Τι θα κάνετε για τον Ελληνικό λαό;

ΑΠ. Κοιτάχτε, ένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να κάνει πολλά. Εδώ πλεον στην Ελλάδα είναι τρία τα κόμματα που συγκυβερνούν και δεν μπορούν να πετύχουν πολλά. Συνεπώς θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να ακολουθήσει και να αφήσει πίσω του τα πρόσωπα του παρελθόντος. Η Ελλάδα για να βγεί από την κρίση πρέπει όλοι όσοι κυβέρνησαν ή θήτευσαν σε Υπουργεία και δημόσιες θέσεις να αποσυρθούν από την πολιτική!

ΕΡ. Είστε αντιμνημονιακό κόμμα;

ΑΠ. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, όσοι διακηρύσσουν ότι είναι αντιμνημονιακοί έχω την αίσθηση ότι το λένε για να υφαρπάξουν τις ψήφους του κόσμου. Εμείς στην «Ελλήνων Πολιτεία» είμαστε εκ των προτέρων αντιμνημονιακό κόμμα αλλά δεν είναι η κορυφή στην ατζέντα μας το μνημόνιο. Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά αυτές δεν μπορούν να γίνουν σε καθεστώς πείνας και εξαθλίωσης.

Ερ. Φοβαστε οτι στο χωρο που κινειται η Ελληνων Πολιτεια μηπως τελικα οι ψήφοι καρπωθουν απο αλλα μικρα κομματα που εχουν σχηματιστεί;

ΑΠ.Λοιπόν δεν φοβομαστε κανεναν, δοξα το θεο εχουμε αποδειξει περιτρανα οτι δεν εχουμε καμια σχεση με λαικιστικες προτασεις ,τα γεγονοτα απο μονα τους αποδεικνυουν τις απειρες προτασεις που εχουμε κανει και μας αντιγραφουν ,να σας θυμήσω μονο προχθές στην ολομέλεια της βουλής υπήρξε προταση με αναφορα των αριθμο των θητειών των βουλευτών .Ο καθενας μπορει να το δει ειναι προταση μας απο το 2011.

Ερ. Ως κομμα εχετε αρκετες παρεμβάσεις μεσα στο Γερμανικό πολιτικό συστημα. Βλεπετε καποιες διαφορες η αλλαγη σταση απο τους Γερμανους;

ΑΠ.Οι Γερμανοί πολιτικοί συνήθως δείνουν προσοχή σε ότι ακουνε.Τα πρώτα τρία χρόνια της προεδρίας μου η συμπεριριφορά τους στο προσωπο μου είχε ‘σκιες΄’σήμερα πλέον εκτός απο το κόμμα της κ. Μερκελ όλα τα υπόλοιπα κομματα ζητούν ενημέρωση για το τι συμβαινει στην Ελλαδα σχετικά με τις μεταρυθμίσεις με δίωρο, αλλά και για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ .

ΕΡ.ΤΙ Καινούργιο προσφέρει το κόμμα σας για την ομογένεια;

ΑΠ.Όταν κλήθηκα να αναλάβω την προεδρία του κόμματος ένα από τα στοιχεία που μου έδωσαν τον κίνητρο ήταν ότι το κόμμα θα σχεδίαζε με βάση και τον Ελληνισμό της Διασπαράς. Τα μεγάλα κόμματα στο εξωτερικό έστησαν και εδώ το πελατειακό τους δίχτυ μη αντιλαμβανόμενα ότι τα προβλήματα των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά των Ελλήνων στην πατρίδα μας. Επιπλέον σε όλες τις δημόσιες θέσεις επικράτησε ο κομματισμός, σε προξενεια, σε σχολικές επιτροπές κλπ. Το μόνο θύμα αυτής της ιστορίας είναι οι Έλληνες του εξωτερικού τους οποίους μάλιστα εμπαίζουν με το δήθεν δικαίωμα ψήφου στους τόπους διαμονής τους. Εμείς στην Ελλήνων δεν θα ακολουθήσουμε τις πρακτικές αυτών των κομμάτων γιατί γνωρίζουμε τι θα πει ξενιτιά. Και επιπλέον να σας πω ότι είμαστε το πρώτο κόμμα που στις περασμένες εκλογές,ζήτησαμε στα ψηφοδέλτια μας εκπρόσωπους για όλες τις νομαρχίες από Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό

ΕΡ. Άρα κα Παυλίδου ποιές είναι οι πολιτικές προτεραιότητες της «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»;

ΑΠ. Βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με την Αθήνα και ταξιδευω συχνά σε όλη την επικράτεια,μιλώ με τα στελέχη του κόμματος, τα μέλη και βέβαια παρακολουθώ όλες τις πολιτικές εξελίξεις. Στην παρούσα φάση έχουμε επικεντρωθεί σε τρεις βασικές τομές για την αλλαγή πορείας πολιτικής στη χώρα. Πρώτον είναι η καθιέρωση ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,δεύτερον ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και τρίτον Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Η κρίση θα έχει μεγάλη διάρκεια και η τρίτη στόχευση αποτελεί προαπαιτούμενο!

ΕΡ. Ζείτε στην Γερμανία, μήπως αυτό αποτελέσει εμπόδιο ώστε να σας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός;

ΑΠ. Ένας πολιτικός δεν έχει σύνορα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να κατάλαβουν ότι η πολιτική δεν είναι όπως το ποδόσφαιρο όπου οι φίλαθλοι αδυνατούν να δούν αλλαγές στην ενδεκάδα μιας ομάδας. Το παλιό πάντα πρέπει να φεύγει και να αφήνει χώρο για το καινούργιο αλλά η είδηση εδώ είναι αλλού. Το πολιτικό σύστημα έχει διαφθείρει πολύ μεγάλο τμήμα του λαού και η μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες είναι η ομογένεια την οποία καμία δανείστρια χώρα δεν μπορεί να κατηγορήσει ότι είναι διεφθαρμένη.

ΕΡ. Κα Παυλίδου, κάποιες πολιτικές κινήσεις στο μέλλον;

ΑΠ. Ναι, με τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος και τον ιδρυτή έχουμε σχεδιάσει κάποιες κινήσεις που θα γίνουν και οι οποίες έχουν και συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Μια πρώτη κίνηση είναι μια εκδήλωση στη Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις όπου θα βραβεύσουμε και σημαντικό πρόσωπο. Μία δεύτερη κίνηση είναι μια κοινή συνέντευξη τύπου που θα γίνει στην Αθήνα με όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις με θέμα το άρθρο 120 του Σύνταγματος.

ΕΡ.Βλέπετε μπροστά καποιο θερμό επεισοδιο με την Τουρκία;

ΑΠ.Είναι δεδομένο οτι μαζί με την οικονομική κριση θα είχαμε ως χώρα και έξαρση Εθνικών θεμάτων.Ολα αυτά τα επικοινωνιάκα τρίκ που κάνει ο Ερντογάν δείχνουν οτι η Τουρκία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας κρίσης. Ετσι τίποτα δεν αποκλείεται για ένα θερμό επεισοδιο η για εισβολή χιλιάδων άλλων προσφύγων στη χώρα μας .Ως ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ σε ένα κόσμο που αλλάζει απαιτουμε μια Ελλάδα με πιο επιθετικό προσδιορισμό .

 

Δημήτριος Παπαδέλης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.