Με προεξάρχοντα της Θείας Λειτουργίας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο εορτάστηκε στον Ναό του Αγίου Μάρκου στην Λευκωσία το πρωί της Κυριακής η μνήμη των Μυροφόρων γυναικών και του Ιωσήφ από Αριμαθαίας και του Νικοδήμου, του κρυφού μαθητού του Κυρίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την ευκαιρίας της μεταφοράς προς ευλογίαν και προσκύνησιν από την Κέρκυρα της δεξιάς χειρός του αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου την ανωτάτη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Κερκύρας, το χρυσό παράσημο μετά αστέρος του Αγίου Σπυρίδωνος, σε ένδειξη σεβασμού και προσφοράς προς την Εκκλησία της Κύπρου, τη γενέτειρα του προστάτη της Κερκύρας και μεγάλου αγίου της πίστης μας.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Λευκωσία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Μακαριώτατος παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Μητροπολίτου Κερκύρας και της κερκυραϊκής αντιπροσωπείας.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ηρακλειδίου, όπου προδφωνήθηκε από την γερόντισσα ηγουμένη Προδρόμη και την αδελφότητα.

ARXIE1.jpg

 

ΑΡΧΙΕ2.jpg

ΑΡΧΙΕ3.jpg

ΑΡΧΙΕ4.jpg

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.