Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του κόμματος «Μια Δίκαιη Ρωσία» είχε το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'. Στη συνάντηση παρεβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος.

Με το πέρας της συνάντησης ο Ρώσος αξιωματούχος εξέφρασε εκ μέρους του κόμματός του τις ευχές για λύση του Κυπριακού προβλήματος και την επικράτηση των δικαίων του λαού, ενώ από την πλευρά μας, πρόσθεσε, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό στη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο Κύπρου Χρυσόστομος ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ, κατόπιν πρόσκλησης της οποίας ο κ. Ρομάνοβιτς επισκέπτεται την Κύπρο και είπε ότι ανταλλάξανε απόψεις για διάφορα θέματα που αφορούν τον κυπριακό και ρωσικό λαό.

Είπε παράλληλα ότι ενημέρωσε τον Ρώσο αξιωματούχο για την οργάνωση και παρουσία της κυπριακής Εκκλησίας, λέγοντας ότι μπορεί να είμαστε μια μικρή Εκκλησία, αλλά έχουμε μια δυναμική παρουσία στην ορθόδοξη οικογένεια.

Σε δηλώσεις του ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Κύπρου με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι επιτακτική αναγκαιότητα στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Κύπρος. Η Ρωσική Ομοσπονδία, πρόσθεσε, με την εμπλοκή της στις διαδικασίες επίλυση του Κυπριακού, μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο.
 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.