Μέσα σε πανηγυρικό και μεγαλοπρεπές κλίμα, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Επιφανίου πρώτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και θαυματουργού, στο ομώνυμο χωριό της μητροπολιτικής περιφέρειας, χοροστατούντος του πανηγυρικού εσπερινού ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Πλήθος κόσμου, αλλά και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου και να προσκυνήσουν τεμάχιο από τα ιερά λείψανά του, το οποίο εκτίθεται προς προσκύνηση στον ιερό ναό.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος εξήρε τα χαρίσματα του Αγίου, ο οποίος από τότε που ζούσε ήταν γνωστός για την αγιότητα του βίου του, αλλά και τον τεράστιο αγώνα που διετέλεσε κατά των αιρέσεων και τον χαρακτήρισε «στύλο και εδραίωμα της αληθείας». Στη συνέχεια τόνισε τις απαντήσεις που έδωσε ο Άγιος σε πολλά ερωτήματα όπως τριαδολογικά, χριστολογικά, πνευματολογικά, εκκλησιολογικά και εσχατολογικά. Επίσης και σε άλλα θέματα σχετικά με την Αγία Γραφή, τον μοναχισμό, την πνευματική και λειτουργική ζωή κ.τ.λ. Επάξια λοιπόν πρόσθεσε και εμείς μαζί με όλη την Εκκλησία αναφωνούμε «Χαίροις Πάτερ Παγκόσμιε».

Εν κατακλείδι ο Πανιερώτος πρόσθεσε ότι ενώ ακόμα ο Άγιος βρισκόταν εν ζωή, αλλά και μετά την προς Κύριον εκδημία του, ενήργησε στο να συντελεστούν πολλά θαύμτατα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σ’ όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Ευχήθηκε να έχουμε την ευχή του και η πύρινη ικετηρία του να μας συνοδεύει εν παντί.

Στο τέλος του πανηγυρικού αρχιερατικού εσπερινού τελέστηκε η καθιερωμένη λιτανεία πέριξ του ιερού ναού.

1205tam (1).jpg

1205tam (2).jpg

1205tam (3).jpg

1205tam (4).jpg

1205tam (5).jpg

1205tam (6).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.