Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Hilton στην Λευκωσία, το ετήσιο δείπνο του Συνδέσμου Καταπολέμησης της Μάστιγας της Πείνας.

Σ’ αυτό παρέστη ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πανιερότατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, Αστυνομίας και Στρατού, καθώς και αρκετά μέλη, φίλοι και εκτιμητές του έργου του Συνδέσμου για την Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξήρε το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος και συνεχάρη θερμά τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πανιερότατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. κ. Χρυσόστομο και τα λοιπά μέλη του, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν και εξήγγειλε εισφορά ύψους €20,000.

Σε χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι, το πρόβλημα της πείνας εξακολουθεί να είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία σήμερα. Εκατομμύρια συνάνθρωποι μας στερούνται την αναγκαία για την επιβίωση τους τροφή και υποσιτίζονται. ο Μακαριώτατος συνεχάρη τόσο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πανιερότατο Μητροπολίτη Κιτίου και όλους τους συντελεστές και χορηγούς της εκδήλωσης.

Ακολούθησε πλούσιο Παραδοσιακό Πρόγραμμα με το Μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαηλ.

Ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Κιτίου κ.Χρυσοστόμου

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Νίκο Αναστασιάδη,
Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομε
Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι,
Κυρίες και κύριοι,

Με ανείπωτη χαρά και με αισθήματα βαθύτατης εκτίμησης και αγάπης, σας καλωσορίζουμε στο αποψινό 16ον Φιλανθρωπικό Δείπνο του Παγκύπριου Συνδέσμου για Καταπολέμηση της Μάστιγας της Πείνας και σας ευχαριστούμε για την έμπρακτη αυτή απόδειξη της αγάπης σας.

Η παρουσία σας λαμπρύνει την ετήσια εκδήλωσή μας και ενισχύει το έργο και τις προσπάθειες μας, που μοναδικό σκοπό έχουν να συμβάλουμε και εμείς, με τις μικρές μας δυνάμεις, στη διεθνή σταυροφορία για εξάλειψη ή έστω τη μείωση της πείνας στον πλανήτη μας.

Η ετήσια αυτή εκδήλωση είναι μια ευκαιρία για προβληματισμό, μια πρόκληση για ανανέωση δυνάμεων γύρω από τον κεντρικό άξονα των επιδιώξεων του Συνδέσμου μας. Τις οριοθετεί και τονίζει το μείζον χρέος της προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας σε όποια χώρα της γης και αν βρίσκονται, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα ή θρησκεία.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε

Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ως Σύνδεσμος, να είμαστε μια μικρή όαση παρηγοριάς και ελπίδας για απάμβλυνση του ανθρώπινου πόνου σε χώρες, που μαστίζονται από την πείνα και ιδιαίτερα τις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Ταυτόχρονα προβάλλουμε διεθνώς την ευαισθησία και την αφοσίωση του λαού μας στα πανανθρώπινα ιδεώδη της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Στηριζόμαστε στην εθελοντική προσφορά των μελών μας, αλλά και την γενναιόδωρη εισφορά του λαού μας, της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Όραμα μας να συμβάλουμε, στα μέτρα των δυνάμεων μας, στην παροχή αξιοπρεπούς ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα μόρφωσης, διαβίωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και για αντιμετώπιση των ασθενειών.

Καθημερινά 30,000 παιδιά πεθαίνουν από τη φτώχεια, την πείνα και τις ασθένειες. Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια άνθρωποι στην ανατολική Αφρική κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα εξαιτίας της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 40 χρόνων. 80 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ενα δισεκατομμύριο άνθρωποι ΄ζουν΄ με λιγότερο από 1 δολάριο τη μέρα. Πέραν του ενός δισεκατομμυρίου άνθρωποι ‘ζουν’ σε άθλιο και μολυσμένο περιβάλλον.

Πιστεύουμε πως με τη δική σας βοήθεια και του ευαίσθητου λαού μας, στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, καταφέραμε ο Σύνδεσμος μας να δίνει μηνύματα χαράς και ελπίδας και να απαμβλύνει τον ανθρώπινο πόνο στις χώρες που μαστίζονται από πείνα και αρρώστειες.

Με τη δική σας συμπαράσταση, ηθική και υλική, με τις γενναιόδωρες εισφορές του λαού, της Εκκλησίας και της Πολιτείας, καταφέραμε να ανεγείρουμε Νοσοκομεία, Σχολεία, Ορφανοτροφεία, να ανοικτούν πηγάδια σε χωριά που δεν έχουν νερό.

Από της ιδρύσεως του Συνδέσμου μέχρι σήμερα αποστείλαμε σε διάφορες χώρες πέραν των επτά (7) εκατομμυρίων δολλαρίων Αμερικής και πολλά εκατομμύρια σε τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και φάρμακα.

Από το περσινό Δείπνο μέχρι σήμερα διαθέσαμε σχεδόν $200,000 για υιοθεσίες και υποτροφίες παιδιών, εισφορά στην Ουγκάντα, εισφορά σε πλημμυροπαθείς στην Λάρνακα και εισφορά για τα θύματα του τυφώνα ΠΑΜ που έπληξε το αρχιπέλαγος στο Βανουάτου.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο είχαμε αποστολή κλιμακίου γιατρών –νοσηλευτών και φαρμακευτικού υλικού στην Ουγκάντα, ενώ τον ερχόμενο μήνα άλλο κλιμάκιο γιατρών του Συνδέσμου μας θα προσφέρει υπηρεσίες στο λαό της Μαδαγασκάρης και αργότερα άλλο κλιμάκιο μας στη Τανζανία.

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,
Μακαριώτατε,
αγαπητοί προσκεκλημένοι,
φίλοι και φίλες του Συνδέσμου μας.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάλιν.

+ Ο ΚΙΤΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

DSC03994.jpg

DSC04007.jpg

DSC04089.jpg

DSC04150.jpg

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.