Πλησιάζει η ώρα της παράδοσης του πορίσματος για το «ιερό σκάνδαλο» από την Ανακριτική Επιτροπή – Στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο το επόμενο επεισόδιο – Εκπνέει αύριο το διάταγμα κράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου – Εβδομάδα εξελίξεων η τρέχουσα.

Αντίστροφη μέτρηση για παράδοση του πορίσματος που αφορά το σκάνδαλο της Μονής του Οσίου Αββακούμ από την Ανακριτική Επιτροπή στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο. Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times κατά πληροφορίες, αυτό δεν αποκλείεται να είναι και θέμα ωρών.

Εν συνεχεία, μετά την παράδοση του πορίσματος το συνοδικό δικαστήριο θα μελετήσει το πόρισμα και εάν είναι καταδικαστικό, θα συνταχθεί κατηγορητήριο και τότε θα κληθούν σε απολογία οι δύο μοναχοί. Θεωρείται δεδομένο πως σε μία τέτοια περίπτωση θα καταχωρηθεί έφεση από πλευράς μοναχών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η καθαίρεση των δύο εν αργία Αρχιμανδριτών Νεκτάριου και Πορφύριου είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Στην Ιερά Σύνοδο που παρακάθισε την περασμένη Πέμπτη μπορεί να μην συζητήθηκε το θέμα των εν αργία Μοναχών, ωστόσο πηγή ανέφερε στη Cyprus Times πως αναφέρθηκε ότι το θέμα των «Αββακούμ» πρέπει να λήξει εκκλησιαστικά το συντομότερο και ότι ήδη έχει αργήσει.

Αδήλωτα άνω του 1 εκατομμυρίου και 12 ακίνητα στο όνομα του Νεκτάριου. Δεν αποκλείουν νέες συλλήψεις
14 μάρτυρες φαίνεται να εξαπατήθηκαν από τον εν αργία Αρχιμανδρίτη. «Τεράστιων διαστάσεων υπόθεση» είπε ο δικαστής
Εκπνέει το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου

Στο μεταξύ, κι ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας για την οικονομική πτυχή του σκανδάλου συνεχίζονται, αύριο Τετάρτη εκπνέει και το διάταγμα κράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου. Ως γνωστόν δύο εκ των δικηγόρων του εγκατέλειψαν την υπόθεση και την υπεράσπιση του εν αργία Αρχιμανδρίτη ανέλαβε άλλο δικηγορικό γραφείο.
Close X

Υπενθυμίζεται πως στη σύλληψη του εν αργία ηγούμενου διαδραμάτισε ρόλο η έκθεση του τμήματος φορολογίας που φαίνεται να τον «καίει». Τα χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες φαίνεται ότι δεν δικαιολογούνται και δεν δηλώνονταν στο τμήμα φορολογίας. Όπως ακούστηκε ενώπιον δικαστηρίου τα αδήλωτα χρήματα από διάφορες δραστηριότητες στη Μονή ανέρχονται στο 1,133, 000 ευρώ.

Οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι πως τα χρήματα αυτά προήλθαν από το ζαχαροπλαστείο της Μονής και το βιβλιοπωλείο τα οποία όπως είπε ο ανακριτής, δεν εξέδιδαν αποδείξεις και δεν δηλώθηκαν.

Πάντως, ο ανακριτής της υπόθεσης Παναγιώτης Παναγιώτου ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου πριν από μία εβδομάδα πως όλα τα χρήματα που διαχειρίζονταν στη Μονή κατέληγαν και τα επωφελείτο ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος με τη συνδρομή και άλλων υπόπτων. Για αυτό και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων.

Νέα σύσκεψη στη ΝΥ για σεξουαλική παρενόχληση και ξυλοδαρμούς

Στο μεταξύ εντός εβδομάδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία με τους ανακριτές που διερευνούν τις υποθέσεις σε σχέση με τη Μονή Αββακούμ.

Υπενθυμίζεται πως oι έρευνες της Αστυνομίας αφορούν την αυτεπάγγελτη έρευνα μετά το βίντεο με την επίθεση που δέχεται γυναίκα από μοναχό με ζώνη, την καταγγελία πρώην εργαζόμενου στη Μονή για σεξουαλική παρενόχληση και την καταγγελία μοναχού για ξυλοδαρμό του. Σύντομα αναμένονται εξελίξεις και σε αυτές τις υποθέσεις, καθώς το ανακριτικό έργο είναι σε προχωρημένο στάδιο. Η Εισαγγελία σε προηγούμενη διαδικασία είχε δώσει οδηγίες για επίσπευση των διαδικασιών και ολοκλήρωση των φακέλων.

Ξανά στο δικαστήριο για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων και των 807,000

Στο μεταξύ ξανά στο δικαστήριο αναμένεται να βρεθούν οι μοναχοί την Παρασκευή για εξέταση της αίτησης ακύρωσης των ενταλμάτων δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων, συμπεριλαμβανομένου του χρηματικού ποσού των 807 χιλιάδων ευρώ. Κατά την προηγούμενη διαδικασία ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία χρόνος ώστε να καταθέσει την ένστασή της. Επίσης, χρόνο ζήτησαν και οι δικηγόροι του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, καθώς και της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και του Κτηματολογίου. Το Δικαστήριο έδωσε οδηγίες όπως η ένσταση καταχωρηθεί 5 μέρες πριν από επόμενη δικάσιμο, η οποία έχει οριστεί για τις 28 Ιουνίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.