Με κατάνυξη και ιεροπρεπή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η εορτή της ιεράς μνήμης του μεγάλου Ιεράρχου, Αγίου Ιωάννου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου.

Την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος άγει τα σεπτά ονομαστήριά του, προέστη του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ, Βόστρων κ. Τιμόθεος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Επίσης, στον Εσπερινό παρέστησαν ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ηλίας Φωτόπουλος, οι κληρικοί της πόλεως της Λευκωσίας, το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών και αρκετοί πιστοί.

Μετά το πέρας της εσπερινής ακολουθίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δέχθηκε τις ευχές των Ιεραρχών , του Πρέσβη της Ελλάδος, των κληρικών και του λαού.

Την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Με τον εορτάζοντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ, Βόστρων κ. Τιμόθεος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Ακολούθως, συνόδευσαν τον Μακαριώτατο οι Ιεράρχες, ο κλήρος και ο λαός στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, προπορευομένων των Ιεροψαλτών. Εκεί εψάλη ο Πολυχρονισμός του Μακαριωτάτου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης, που επίσης εόρταζε τα ονομαστήριά του, φίλος Ιεράρχης του Μακαριωτάτου από τα φοιτητικά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξέφρασε από μέρους όλων τις δέουσες ευχές προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος στο σύντομο ευχετήριο λόγο του, που απηύθυνε στον Μακαριώτατο, τόνισε, μεταξύ άλλων την ευχή, να έχει υγεία και πολυετή Προθιεραρχία, και να συνεχίσει με την ίδια παρρησία, και με το λόγο και το έργο να καθοδηγεί τον λαό.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τις ευχές υποφραμμίζοντας συγκινημένος ότι θα συνεχίσει, όσα χρόνια του χαρίσει ο Θεός αυτήν την ιερή αποστολή για την πρόοδο και προκοπή του λαού μας προς δόξα Θεού.

Κατέληξε, ο Κύπρου Χρυσόστομος, με την ευχή “σύντομα να αξιωθούμε της ελευθερίας της πατρίδας μας και της λύσης του προβλήματός μας, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.