Πάντοτε η Εκκλησία είναι παρούσα σε όλες τις υποθέσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και είναι έτοιμη να δώσει οικονομική βοήθεια, τρόφιμα και ρουχισμό, είπε ο Μακαριώτατος.

Σε ερώτηση αν θα βοηθήσει η Εκκλησία την Κυβέρνηση στο θέμα των προσφύγων, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι άνθρωποι του Θεού και αυτοί.

«Νομίζω ότι έχει παρεξηγηθεί ο Υπουργός Εσωτερικών που μίλησε για Χριστιανούς. Με είχε ρωτήσει και του είπα ότι έχουμε αδελφικές σχέσεις με την Εκκλησία της Αντιόχειας και θα ενσκύψουμε με αδελφική αγάπη αν έρθουν Χριστιανοί, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι απορρίπτουμε τους Μουσουλμάνους. Παιδιά του Θεού είναι και οι Μουσουλμάνοι και ασφαλώς θα ενδιαφερθούμε και έχουμε ενδιαφερθεί και είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι και οικονομική βοήθεια εκ μέρους της εκκλησίας να δοθεί στους πρόσφυγες, ως επίσης και ο ρουχισμός», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι κάποιες ενορίες άρχισαν να μαζεύουν ήδη ρουχισμό. «Είπαν δεν είναι ανάγκη να μαζέψουν σωρεία ρουχισμού που στο τέλος θα πεταχτούν διότι όλοι, όλοι 100 άνθρωποι έχουν έρθει. Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε διότι όσες υπηρεσίες και αν έχει το κράτος, όσο ευνομούμενο και αν είναι το κράτος χρειάζεται και η ιδιωτική πρωτοβουλία και νομίζω ότι οι Κύπριοι είναι πολύ ευαίσθητοι, όλος ο λαός μας και θα συμπαρασταθούμε με αδελφική αγάπη σε οποιονδήποτε παραμείνει στην Κύπρο βάσει και των ευρωπαϊκών αποφάσεων», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν χρειαστεί να φιλοξενήσουν κάποια από αυτά τα άτομα είτε Χριστιανούς είτε Μουσουλμάνους κατά πόσο θα το κάνουν, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι υποστατικά έχει ετοιμάσει και θα ετοιμάσει η Κυβέρνηση.

«Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε υποστατικά αυτή τη στιγμή που μπορούμε να φιλοξενήσουμε. Εμείς μπορούμε να δώσουμε και χρήματα και τρόφιμα και ιματισμό και ότι μας ζητήσουν θα το δώσουμε, αλλά τα υποστατικά θα τα ετοιμάσει η Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.