Πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, με την ευκαιρία της εγκατάστασης των τρούλων σλαβικού τύπου ρωσικής τεχνοτροπίας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Αγίων Πάντων. 

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 19.30 αύριο το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού κτιρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό Λευκωσίας. Οι τέσσερις τρούλοι έχουν ήδη εγκατασταθεί, ενώ ο πέμπτος, ο κεντρικός ενδιάμεσά τους, που ζυγίζει επτά τόνους, θα τοποθετηθεί το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης. Οι τρούλοι μεταφέρθηκαν τεμαχισμένοι στην Κύπρο, μέσα σε εμπορευματοκιβώτια και συναρμολογήθηκαν στο Επισκοπειό από Ρώσους ειδικούς.

Μετά τον αγιασμό και την εγκατάσταση του τρούλου, θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με δεξίωση για τους παρευρισκομένους. Χορηγός της εκδήλωσης, είναι ο Βιατσισλάβ Αντάμοβιτς Ζαρενκόβ, με χρήματα του οποίου ανεγέρθηκε ο ρώσικος ναός. Ο ίδιος δηλώνει πως η ανέγερση της επιβλητικής ρωσικής εκκλησίας, αποτελεί εκπλήρωσή τάματός του.
  

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.