Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου που συνεδίασε χθες έλαβε την τελική της απόφαση για την Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, στη δεύτερη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

Αντήλλαξε απόψεις και ενέκρινε τις θέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου στην μέλλουσα να συνέλθει, κατά τον τρέχοντα μήνα Ιούνιο, στην Κρήτη, Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Εξέτασε τους οικονομικούς λογαριασμούς των Θρόνων και των Σταυροπηγιακών Μονών, καθώς και του ΚΕΤ, για το έτος 2015 και τους προϋπολογισμούς για το έτος 2016.
Όρισε τις ημερομηνίες τέλεσης των καθιερωμένων Μνημοσύνων ως εξής:

α) Την 3η Ιουλίου 2016, για τον εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και τους συν αυτώ σφαγιασθέντας.

β)Τη 10η Ιουλίου 2016, για τους πεσόντες κατά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

γ) Τη 17η Ιουλίου 2016 για τους πεσόντες κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, και

δ) Την 31η Ιουλίου 2016 για τον Αρχιεπίσκοπο και Εθνάρχη Μακάριο. Του Μνημοσύνου για τον Εθνάρχη Μακάριο θα προστούν οι οικείοι Μητροπολίτες στις επαρχίες τους, του δε Μνημοσύνου στην Ιερά Μονή Κύκκου θα προστεί ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας.

4) Υλοποίησε απόφασή της και τίμησε διά του ανωτάτου παρασήμου της Εκκλησίας της Κύπρου, τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Σταυροβουνίου και Τροοδιτίσσης. Λόγω της αδυναμίας των Ηγουμένων να παραστούν προσωπικά, το παράσημο θα μεταφέρει στους τιμηθέντας αντιπροσωπεία της Συνόδου.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
7 Ιουνίου 2016.

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.