Η Ενορία του Αγίου Παϊσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος Ημαθίας "Ο Βαρασσός" διοργανώνουν μια πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου του εκ Φαράσσων.

Φάρασσα και Κύπρος – Δύο Πολιτισμοί Αδέλφια

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την ομιλία του Ιερολογιωτάτου Ιεροδιακόνου π. Χερουβείμ Τσίνογλου, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα “Θεολογία και εν Χριστώ ζωή στα Φάρασσα της Καππαδοκίας” καθώς επίσης θα παρουσιάσει μια σειρά στοιχείων ιστορικολαογραφικού περιεχομένου που καταδεικνύουν την στενή συγγένεια μεταξύ Φαράσσων και Κύπρου. Θα μιλήσει για την Θεολογία και την εν Χριστώ ζωή στα Φάρασσα της Καππαδοκίας, μια ζωή  που ανέδειξε δύο σύγχρονους Αγίους τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Εν συνεχεία τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασσος” και του Συλλόγου Κυπρίων “Διόνυσος” θα παρουσιάσουν τους χορούς των Φαράσσων και της Κύπρου αντίστοιχα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Οσίου Παϊσίου Λεμεσού την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 20.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συνδιοργανωτές

  • Το Ίδρυμα Αναστάση και Ευφροσύνης Τοσούνογλου
  • Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου

 

Αφίσα

Φάρασσα Κύπρος δύο πολιτισμοί αδέλφια

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.