Νέες δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για την ομοφυλοφιλία πυροδότησαν νέα αντιπαράθεση με την οργάνωση ΛΟΑΤΙ, που προασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις για τα σχολεία, τα οποία, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε κυπριακό κανάλι, προγραμματίζει να λειτουργήσει η Εκκλησία σε μερικά χρόνια, για να «βγάζει σωστούς ανθρώπους». Είπε ότι στόχος της Εκκλησίας είναι να διδάξει στα παιδιά τον Χριστό και να βγάλει σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία.

«Είμαστε λίγοι και θέλουμε να είναι όλοι προσωπικότητες με ήθος και δυστυχώς στο δημόσιο σχολείο είναι δεμένα τα χέρια των εκπαιδευτικών για να το πράξουν», ανέφερε. Ωστόσο ο μακαριότατος επανέλαβε τη θέση ότι η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή. «Ντροπή τους, γιατί έχουν ξετσιπωθεί και κάνουν τώρα και παρελάσεις υπερηφάνειας», είπε.

Η Εκκλησία, κατέληξε, αγαπά τους ομοφυλόφιλους, αλλά κάπου το έχουν παρακάνει. Ο πρόεδρος Accept-LOATI Κύπρου, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προκαθημένου της Εκκλησίας ρητορική μίσους, αναφέροντας πως τα όσα δηλώνει δεν είναι αγάπη.

Πρόσθεσε ότι η κοινότητα των ΛΟΑΤ θα ζητήσει από τον γενικό εισαγγελέα να διερευνήσει εάν ο αρχιεπίσκοπος, με τις τοποθετήσεις του, υπέπεσε σε αδικήματα με βάση το νόμο που απαγορεύει τη ρητορική μίσους.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.