Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος κατέστησε σαφές στις αρχές του ψευδοκράτους πως εάν δεν επιτρέψουν τη λειτουργία των εκκλησιών εκεί και όπου υπάρχουν χριστιανοί στα κετεχόμενα να ξεχάσουν τον Τεκκέ. 

Κληθείς να σχολιάσει τα προσκόμματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία των εκκλησιών στα κατεχόμενα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι ενήμερος για την κατάσταση και πως τους απάντησε ότι “ο πρώτος στόχος που έχουμε ως Εκκλησία της Κύπρου δεν είναι αν θα πηγαίνουμε επί καθημερινής βάσης να λειτουργούμε. Θέλουμε να μας επιτρέψουν να φτιάξουμε τους ναούς μας, όλα τα μνημεία μας να μην πέσουν”.

Όπως είπε εάν δεν μας αφήσουν να πάμε σε κάθε ναό 2-3 φορές τον χρόνο και μας αφήσουν 1 φορά το χρόνο “για μένα δεν παίζει ρόλο, παίζει μόνο εκεί που έχω χριστιανούς. Δηλαδή στη Καρπασία δεν μπορούν να μου απαγορεύουν να πάω να λειτουργήσω στα 2-3 χωριά και στον Απόστολο Αντρέα που υπάρχουν χριστιανοί. Αυτό είναι απαράδεκτο και μάλιστα τους κατέστησα σαφές ότι “εάν δεν μας επιτρέψετε να πάμε να λειτουργούμε όπου υπάρχουν χριστιανοί ξεχάστε τον Τεκκέ. Δεν θα ξαναπάτε.Και έτσι μάλλον συμμορφώνονται”, κατέληξε.

 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.