Ο Κύπρου Χρυσόστομος, είπε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει σχολικές μονάδες οι οποίες να δημιουργούν «σωστούς ανθρώπους»..

Έτοιμος να δώσει αγώνα κατά της ομοφυλοφιλίας εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από την εκπομπή της Αιμιλίας Κενεβέζου «ΒΕΤΟ» στο MEGAONE όπου ήταν χθες βράδυ καλεσμένος. Αν και αποδέχεται ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι σημερινό φαινόμενο, χαρακτηρίζοντάς το «φρούτο» είπε ότι σήμερα η ομοφυλοφιλία έχει «ξετσιπωθεί», φτάνοντας σε «απαράδεκτες καταστάσεις», οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν, με στόχο να υπερπηδηθούν οι «ανωμαλίες».
Οι λέξεις στα εισαγωγικά αποτελούν εκφράσεις τις οποίες χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, η οποία στην πλειοψηφία της αποτελεί μέρος του ποιμνίου του.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος, είπε μάλιστα ότι εδώ και καιρό σκέφτεται να δημιουργήσει σχολικές μονάδες οι οποίες να αρχίζουν από το νηπιαγωγείο και να φτάνουν μέχρι το Λύκειο, οι οποίες να δημιουργούν «σωστούς ανθρώπους». Είπε ότι έχει ήδη έτοιμο πλάνο για τη δημιουργία 10 με 20 νηπιαγωγείων, αλλά του χάλασε τα σχέδια η οικονομική κρίση. Στόχος είπε, είναι σε ένα χρόνο να δημιουργηθούν τα νηπιαγωγεία, σε δύο χρόνια θα δημιουργήσει 2 δημοτικά και σε έξι χρόνια δύο γυμνάσια και λύκεια, τα οποία θα είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά η Εκκλησία θα έχει λόγο, έτσι ώστε να λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο δίνοντας τις σωστές κατευθύνσεις στα παιδιά.
«Πώς» και «γιατί» ρωτήθηκε αρκετές φορές ο Αρχιεπίσκοπος από την δημοσιογράφο, και επιμόνως για τυχόν διευκρινίσεις ή διορθώσεις των όσων είπε ο Κύπρου Χρυσόστομος σε σχέση με την ομοφυλοφιλία, ωστόσο οι απαντήσεις έμειναν στην ίδια λογική του ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, είναι κάτι μη φυσιολογικό και πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.