Αισιόδοξος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ότι αυτή τη φορά ίσως να υπάρξει λύση του Κυπριακού, αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιουσούφ Κανλί της αγγλόφωνης τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ Ντέιλι Νιους, ο οποίος συνομίλησε μαζί του.

Στη συνέντευξή του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι οποιαδήποτε συμφωνία η οποία δεν θα περιελάμβανε την απομάκρυνση όλων των παράνομων εποίκων εκτός από εκείνων που είναι παντρεμένοι με Τ/Κ ή που έχουν οικογένεια στην Κύπρο και μπορούν να μείνουν για ανθρωπιστικούς λόγους είναι αβάσιμη. Επίσης αβάσιμη θα είναι οποιαδήποτε συμφωνία, η οποία δεν θα περιλαμβάνει την απομάκρυνση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και το τέλος των εγγυήσεων της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βρετανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ακόμη ότι συμβουλεύει τον λαό να στηρίξει αληθινή ομοσπονδιακή λύση με μια ισχυρή κεντρική κυβέρνηση και δύο τοπικές διοικήσεις που θα ασχολούνται με τα εσωτερικά ζητήματα και δεν θα έχουν καμιά εξωτερική ή κυρίαρχη ισχύ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι είναι οπωσδήποτε εναντίον οποιασδήποτε διζωνικής ή δικοινοτικής διευθέτησης η οποία μπορεί να υπονοεί δύο κράτη στο νησί.

Σε αυτό που συμφωνεί περισσότερο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιουσούφ Κανλί, είναι σε δύο κοινότητες οι οποίες θα έχουν εσωτερική διοίκηση και θα ζουν μαζί σε μια ομόσπονδη Κύπρο με την αλλαγή του συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.