ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, παρά τη λαίλαπα του κορωνοϊού, το Λύκειο «Πνοή Αγάπης» της Μητρόπολης Αργυροκάστρου έκοψε τη βασιλόπιτα. Του π. Ηλία Μάκου. Ο πρωτοπρεσβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος της περιφέρειας Αργυροκάστρου π. Ιωάννης Μερκούρης, ο οποίος τέλεσε και αγιασμό, και ο διευθυντής του Λυκείου Θεόδωρος Κέσκος έκοψαν τις βασιλόπιτες και για τους μαθητές και για τους καθηγητές.

Μεταφέρθηκε η ευλογία του Μητροπολίτου Αργυροκάστρου Δημητρίου, ο οποίος στηρίζει πνευματικά τους νέους με την αφειδώλευτη αγάπη του προς αυτούς.

Ανταλλάχτηκαν ευχές για μια καλή νέα χρονιά, με την προοπτική ότι υπάρχει το καινούργιο όχι στα εξωτερικά πράγματα, που στην ουσία παραμένουν παμπάλαια, αλλά όταν συνδεθούμε αληθινά με τον Θεό, που έχει τη δύναμη να αλλάξει το είναι μας, το εσωτερικό μας και να μας κάνει αληθινά καινούργιους ανθρώπους.

Η καινούργια εποχή εξαρτάται από τον καινούργιο άνθρωπο. Καινούργιος ανθρώπους, όμως, κάνει μονάχα ο Χριστός. Κανένας άλλος. Κοντά του το αίτημα της ψυχής για ξεκαινούργωμα πραγματικό, το αίτημα της κοινωνίας για την εξάληψη των πληγών, για το σβήσιμο των κακών και την επικράτηση του καλού, βρίσκει τη δικαίωσή του.

Ο Χριστός παίρνει τον άνθρωπο του μίσους, τον τραχύ, και τον κάνει άνθρωπο στοργής, συμπόνοιας, μια ψυχή τρυφερή και τον γεμίζει με πλούτη καρδιάς.

Όποιος ακολουθήσει την καινούργια εντολή, την εντολή της αγάπης, γίνεται καινούργια προσωπικότητα.

Σ’ αυτό το καινούργιο άλλωστε αποσκοπεί με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, που ίδρυσε και συντηρεί σ’ ολόκληρη την Αλβανία ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Είναι μια πορεία, που νομοθετεί ο Ουράνιος Θεός και, που την γεμίζει με της ευλογίας Του το χρυσάφι!

Όσο περισσότεροι συμμετέχουν σ’ αυτή την πορεία, τόσο και πλέον ευχάριστη, και πλέον ανάλαφρη, «σαν σε πανηγύρι» θα είναι…

πάτερ Ηλίας Μάκος

Λύκειο Πνοή Αγάπης της Μητρόπολης Αργυροκάστρου έκοψε τη βασιλόπιτα

Λύκειο της Μητρόπολης Αργυροκάστρου έκοψε τη βασιλόπιτα

Μητρόπολη Αργυροκάστρου έκοψε τη βασιλόπιτα

βασιλόπιτα Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Λύκειο Πνοή Αγάπης βασιλόπιτα

Λύκειο Πνοή Αγάπης βασιλόπιτα 2022

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.