ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Τα Θεοφάνια στους Αγίους Σαράντα. Του π. Ηλία Μάκου. Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στους Αγίους Σαράντα, όπου συμμετείχαν πολλοί Ορθόδοξοι.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους, έγινε ο αγιασμός των υδάτων από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού των Αγίων Σαράντα.

Σχηματίστηκε πομπή από το ναό μέχρι το λιμάνι, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη και η ατμόσφαιρα ήταν άκρως εορταστική και οι Ορθόδοξοι αισθάνθηκαν τη φανέρωση του Θεού στην ψυχή τους.

Θεοφάνια στους Αγίους Σαράντα

Θεοφάνια στους Αγίους Σαράντα 2024

Θεοφάνια στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας 2024

Θεοφάνια στους Αγίους Σαράντα Αλβανίας

Θεοφάνια Άγιοι Σαράντα Αλβανία 2024

Ο Χριστός, με τη βάπτισή του, φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων και δίνει νόημα στη ζωή μας και το φως του ανατέλλει πάνω στα πρόσωπά μας.

Ας καταλάβουμε ότι αυτό το φως το χρειαζόμαστε. Δεν είμαστε μόνιμοι εδώ, αλλά προσωρινοί. Γι’ αλλού προοριζόμαστε. Και δεν καταλήγουμε στο μηδέν. Ούτε τα πάντα σταματούν στην ταφόπετρα του νεκροταφείου. Η ζωή συνεχίζεται, γιατί ο άνθρωπος πλάστηκε με ψυχή αθάνατη.

Το φως το αληθινό έλαμψε. Η αλήθεια φανερώθηκε. Δεν έχουμε παρά να το δεχτούμε ή να το απορρίψουμε. Ας μην αρνηθούμε εύκολα τον Χριστό. Ας μην τον περιφρονήσουμε. Ας μην τον διώξουμε με τα σκοτεινά έργα και τα πάθη, που φωλιάζουν μέσα μας.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.