ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Τα σχολεία «Πνοή Αγάπης» της Μητρόπολης Αργυροκάστρου έκοψαν τη βασιλόπιτα... Του π. Ηλία Μάκου. Τα σχολεία «Πνοή Αγάπης», που ίδρυσε και συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, έκοψαν την βασιλόπιτα.

Το Εννιάχρονο Σχολείο, το Λύκειο και το Εκκλησιαστικό Λύκειο στην πόλη του Αργυροκάστρου, καθώς και το Κολλέγιο στο Μεσοπόταμο Αγίων Σαράντα.

Στο Εννιάχρονο Σχολείο και στο Λύκειο «Πνοή Αγάπης» ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης και αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής Αργυροκάστρου π. Ιωάννης Μερκούρης, μετέφερε τις ευχές, την αγάπη και το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, όσο και του επιχώριου Μητροπολίτη Δημήτριου.

Πέρα από το γεγονός ότι τα σύγχρονα Εκπαιδευτήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας παρέχουν υψηλού επιπέδου παιδεία και οι απόφοιτοί τους διακρίνονται στην κοινωνία, δίνουν και σωστό προσανατολισμό ζωής.

Οι νέοι και οι νέες αντιλαμβάνονται μέσα από συγκεκριμένα βιώματα ότι υπάρχουν περιπτώσεις, που πρέπει να είναι τολμηροί, ορμητικοί και ανυποχώρητοι, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όταν απειλείται η εσωτερική καθαρότητα, η αγνότητα, η ψυχή, που πρέπει να εφαρμόζουν το «φεύγε και σώζου». Διδάσκονται, λοιπόν, στα Εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας της Αλβανίας να έχουν την αρετή.

Και θεωρούν τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας τη φωλιά της καρδιάς τους. Το ιδανικό τους. Το λιμάνι το απάνεμο. Της ζωής του χαρά. Μια συνεχή χαρά. όπου και αν είναι, τον έχουν εμπρός τους. Όπου και αν σταθούν, είναι γραμμένη η μορφή του στο νου και στα μάτια τους. Αναπνέουν τον αέρα του. Ζουν στην ατμόσφαιρά του. Και μετά τις σπουδές, αισθάνονται να τους θωπεύουν οι πτέρυγες της αγάπης, της προστασίας του.

Ο Μακαριώτατος με το αυγινό φως στα λόγια και στις πράξεις του, φωτοβολεί τους μαθητές των Σχολείων της Εκκλησίας της Αλβανίας και τους δείχνει την πορεία προς τον Θεό.

Τα σχολεία Πνοή Αγάπης της Μητρόπολης Αργυροκάστρου έκοψαν Βασιλόπιτα

Τα σχολεία Πνοή Αγάπης της Μητρόπολης Αργυροκάστρου έκοψαν Βασιλόπιτα 2023

Βασιλόπιτα σχολεία Πνοή Αγάπης της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Βασιλόπιτα σχολεία Πνοή Αγάπης της Μητρόπολης Αργυροκάστρου 2023

Βασιλόπιτα της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Βασιλόπιτα της Μητρόπολης Αργυροκάστρου 2023

Μητρόπολη Αργυροκάστρου Βασιλόπιτα

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.