Έπεσε στο κενό η προσπάθεια δυσφήμισης κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Στο κενό έπεσε μια ακόμη προσπάθεια δυσφήμισης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, που η πολυεπίπεδη προσφορά της στη χώρα είναι ανεκτίμητη και κυρίως η συμβολή της στην ειρηνική συνύπαρξη του αλβανικού λαού, με κεντρικό πρόσωπο τον χαρισματικό και διεθνής ακτινοβολίας Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάποιος ανέφερε ψευδώς, αναρτώντας βίντεο, ότι «υπάρχουν οπλισμένα άτομα» στο μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής Χειμμάρας και μια μερίδα του αλβανικού τύπου αναπαρήγαγε σκόπιμα το θέμα, δίνοντας μάλιστα φανταστικές διαστάσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις και να δυσφημιστεί άδικα και αναίτια η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Αστυνομία της Χειμμάρας διενήργησε εξονυχιστικό έλεγχο στη Μονή και, φυσικά, δεν ανακάλυψε τίποτα, όπως αναφέρει και σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα τονίζεται:

«Σχετικά με ένα βίντεο, που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, όπου υποστηρίζεται ότι στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στις Δρυμάδες και υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν όπλα, εξηγούμε ότι:

Αξιολογώντας το βίντεο, που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Επιτροπείας Χιμάρας μετέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο Μοναστήρι, για εξακρίβωση της πληροφορίας.

Κατά τον έλεγχο σε έναν από τους χώρους της Μονής και συγκεκριμένα στο δωμάτιο του μοναχού οι αστυνομικές υπηρεσίες εντόπισαν ένα παιχνίδι (αναπτήρα πιστόλι).

Μετά τον έλεγχο άλλων χώρων της Μονής, δεν βρέθηκαν παράνομα αντικείμενα ή άλλα άτομα».

Ζωοδόχος Πηγή Χειμμάρας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, παρά τα ζιζάνια, που προσπαθεί να…σπείρει μια μικρή μειοψηφία Αλβανών φανατικών σε βάρος της, ακολουθεί αναγεννητική πορεία, με πλούσια πνευματική, λατρευτική, κοινωνική δραστηριότητα, αλλά και με παρεμβάσεις καθοριστικής σημασίας στους τομείς των υποδομών, της εκπαίδευσης, της υγείας κ.λπ.

Κάτι που αναγνωρίζει και επαινεί η πλειοψηφία των Αλβανών.

Σκοπός του Αρχιεπισκόπου του Φωτός και της Ανάστασης, του κ. Αναστασίου, είναι να δημιουργηθεί με νέες δυνάμεις ένας καλύτερος κόσμος, όπως τον θέλει ο Θεός και όπως απαιτεί το συμφέρον όλων.

Να ανοίξει η λεωφόρος, η οποία οδηγεί στην αγάπη, στην αδελφοσύνη, στην αρετή, στη σωτηρία.

Μόνο έτσι θα έρθει η αληθινή πρόοδος και ο πραγματικός κοινωνικός μετασχηματισμός.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Διαβάστε επίσης για τα δύο ερειπωμένα ιστορικά μοναστήρια της Χειμμάρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.