ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Πάνω στο Κάστρο του Βερατίου εορτάστηκε ο αη-Νικόλας. Του π. Ηλία Μάκου. Πάνω στο ιστορικό κάστρο του Βερατίου, μεταξύ των πολλών ναών, βρίσκεται και η εκκλησία του αγίου Νικολάου.

Λίγοι πιστοί συγκεντρώθηκαν και φέτος για να τιμήσουν τη μνήμη του αγίου Νικολάου, ωστόσο η λατρευτική ατμόσφαιρα ήταν πολλή κατανυκτική.

Και ας καταλάβουμε από τη ζωή του αγίου Νικολάου ότι μοιάζουμε με πνευματικά οικοδομήματα, τα οποία ανήκουν στον Θεό και οικοδομούνται από Αυτόν. Οικοδομήματα, που τα προορίζει ο Θεός να γίνουν όχι κάτι συνηθισμένο με μηδαμινή αξία, αλλά να γίνουν “κατοικητήριά” του. Είναι σπουδαίο γεγονός ότι για την οικοδομή μας, για την τελειοποίησή μας στην αρετή και την αγιότητα εργάζεται ο ίδιος ο Θεός!

Οι Ορθόδοξοι πιστοί στην Αλβανία αντλούν δύναμη από τον άγιο Νικόλαο και τους υπόλοιπους αγίους για την ομολογία της πίστης τους, που μερικές φορές δεν είναι έργο εύκολο.

Για να ενισχυθούν στον αγώνα τους αυτό, ενθυμούνται την ασάλευτη πίστη του αγίου Νικολάου, αλλά και τις αρετές του, και παίρνουν θάρρος και δεν καταπτώνται και δεν κάμπτωνται. Και, εν τέλει, νιώθουν ισχυροί, με την ενίσχυση του μόνου Ισχυρού, του Χριστού.

Η χριστιανική διαγωγή και συμπεριφορά μας, δηλαδή η τήρηση του θείου θελήματος, με έργα, δείχνει τις πεποιθήσεις, τα φρονήματα και τις αρχές μας.

Και αυτό χωρίς δειλία και υποστολή, όπως και χωρίς προσποίηση και επιτήδευση. Αυτό θα πει να είμαστε ομολογητές Χριστού και όχι ασταθείς και επιπόλαιοι.

Ας ξέρουμε ότι το να ομολογούμε, όπως ο Άγιος Νικόλαος, με την ίδια τη ζωή μας τον Χριστό, με ζέση ψυχής, με αγάπη και, γιατί όχι, και με σεμνή καύχηση, είναι κάτι, που μας εξυψώνει.

Βεράτι Αγίου Νικολάου 2023

Μπεράτι Αγίου Νικολάου 2023

Μπεράτι Αγίου Νικολάου

Μπεράτι Άγιος Νικόλαος 2023

Μπεράτι Άγιος Νικόλαος

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.