ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Πανηγυρικός ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Αλβανία. Του π. Ηλία Μάκου. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας τιμήθηκε πανηγυρικά ο θαυματουργός Επίσκοπος άγιος Σπυρίδων. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος ιερούργησε στον καθεδρικό ναό Τιράνων «Ανάσταση».

Μίλησε προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τονίζοντας ότι:

Σήμερα του Αγίου Σπυρίδωνος το αποστολικό ανάγνωσμα καθορίζει ποιος είναι ο καρπός του Πνεύματος. Τονίζει ότι πρέπει να πορευόμαστε ως τέκνα φωτός. Όχι λίγη καλοσύνη, όχι λίγη δικαιοσύνη, όχι λίγη αλήθεια, αλλά εν πάσι αγαθωσύνη και δικαιοσύνη και αληθεία».

Και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μια γενικότερη κρίση και στην κοινωνία και σε πολλές οικογένειες. Νομίζω ότι η καλοσύνη, η δικαιοσύνη και η αλήθεια, θα πρέπει να καθορίζουν τη συμπεριφορά κάθε Ορθοδόξου πιστού. Να είμαστε άνθρωποι καλοσύνης, δικαιοσύνης απολύτου, άνθρωποι αλήθειας. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε τέκνα φωτός.

Πολλές φορές έχουμε διλήμματα για το τι πρέπει να κάνουμε. Και πάλι το αποστολικό ανάγνωσμα καθορίζει το κριτήριο. Δοκιμάζοντες τι εστι ευάρεστον τω Κυρίω.

Κάθε φορά, που παρουσιάζεται ένα δίλημμα ας θέτουμε το ερώτημα τι είναι το αρεστόν στο Θεό. Και είναι βέβαιο ότι η απάντηση θα είναι η πολύ καλοσύνη, η πολύ δικαιοσύνη, η απόλυτη αλήθεια», ανέφερε.

Άγιος Σπυρίδων

Για να καταλήξει:

Είναι κάτι πολύτιμο, που έχουμε να προσφέρουμε σε μια κοινωνία σκληρή σαν τη δική μας, που συχνά δεσπόζει το ψέμα και η αδικία.

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος ιερούργησε στο ναό του Αγίου Αθανασίου της πόλης.

Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα Ελμπασάν

Εόρτασε με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις ο ναός του αγίου Σπυρίδωνα στη γειτονιά «Γορίτσα» του Μπερατίου.

Να σημειωθεί ότι στο ναό του αγίου Θεοδώρου στην Αυλώνα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του αείμνηστου ιερέα Σπυρίδωνα Τόλα.

Τα κηρύγματα στους ναούς της Αλβανίας κατά την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα έδωσαν το μήνυμα ότι αν μάθουμε οι Χριστιανοί να βλέπουμε τη ζωή υπό το πρίσμα της αιωνιότητας, δηλαδή μέσα στο φως του Θεού, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, δεν είναι δύσκολο να συνηθίσουμε στην πορεία του καλού.

Ο Θεός, παρά τις αμαρτίες μας, μέσω των Αγίων του, μας δίνει κώδικα και δυνατότητα αληθινής ζωής.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας πάλεψε αδιάκοπα και με συνέπεια με την αμαρτία και το κακό και αγωνίστηκε σκληρά για να σηκώσει νικηφόρα το σταυρό της πίστης.

Για να μας αγγίξει και να μας επηρεάσει το φρόνημά του το κυριότερο, που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε οι πιστοί, είναι ότι δεν φτάνει να τον θαυμάζουμε και να τον προσκυνάμε, πρέπει και να τον μιμούμαστε.

Ο παραδειγματισμός μας από την πνευματική πορεία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπως και των άλλων Αγίων, δίνει νόημα στην τιμή του, αλλά είναι και μια σπουδαία βοήθεια να βρούμε διέξοδο από τα αδιέξοδά μας.

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Αλβανία

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Αλβανία 2021

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα

εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Αλβανία

εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Αλβανία 2021

εορτασμός Αγίου Σπυρίδωνα Αλβανία

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.