ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Πανηγυρικά εορτάστηκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Του π. Ηλία Μάκου. Στον εορτάζοντα ναό του Αποστόλου Παύλου και αγίου Αστείου το Δυρράχιο έγιναν διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις.

Αγίου Πέτρου και Παύλου Αλβανία 2022

Την παραμονή τελέστηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα όρθρος και θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αμαντίας Ναθαναήλ.

Αγίου Πέτρου και Παύλου Αλβανία

Μητροπολίτης Αμαντίας Ναθαναήλ

Προς το τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε λιτανεία πέριξ του ναού.

Λιτανεία Αγίου Πέτρου και Παύλου Αλβανία

Εξάλλου κατανυκτικός ήταν ο εορτασμός σ’ ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Απόστολο Πέτρο στο χωριό Ντάρδε Κορυτσάς.

Περιορισμένος ο χώρος, λίγοι οι πιστοί, ωστόσο μεγάλη η λατρευτική διάθεση προς τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους.

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος ιερούργησε στο ναό Πέτρου και Παύλου στην πόλη Πεκίν, όπου στο κήρυγμά του μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των Αποστόλων, αλλά και τα κοινά τους στοιχεία στη μαρτυρία του Χριστού μέχρι το μαρτύριο στη Ρώμη.

Αγίου Πέτρου και Παύλου Ελμπασάν Αλβανία 2022

Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος

Μάλιστα αυτή την περίοδο στο χώρο του ναού λειτουργεί και παιδική κατασκήνωση.

Αγίου Πέτρου και Παύλου Ελμπασάν Αλβανία

Παντού οι πιστοί θαυμάζουν την ιδιαίτερη, την εξαιρετική και μοναδική θέση, την οποία κατέχουν οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στην Εκκλησία.

Πρόθυμοι, υπάκουοι στην κλήση εκείνου, τον ακολούθησαν σεμνά, ταπεινά, όσο και φλογερά.

Και με χαρά του προσέφεραν το είναι τους και τα πάντα και έγιναν ηρωικοί εθελοντές ηρωικοί και στρατευόμενοι με όλη τους την καρδιά κάτω από τη σημαία του Σταυρού του.

Βέβαια ο Κύριος, σαν ισχυρός μαγνήτης τους προσέλκυσε. Επίσης και η χάρη του Θεού ενήργησε ευεργετικά μέσα στις αγνές και άκακες ψυχές τους.

Εκτός, όμως, αυτών πρέπει να παραδεχθούμε ότι πολύ αποφασιστικό ρόλο στο να ακολουθήσουν τον Κύριο έπαιξε και η ελεύθερη θέλησή τους.

Ο Κύριος δεν παύει και σήμερα με διάφορους τρόπους να μας καλεί να τον ακολουθήσουμε. Τα εμπόδια, βέβαια, δεν θα λείψουν. Αλλά τα εμπόδια υπάρχουν, για να υπερπηδώνται!

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.