ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Ομαδική βάπτιση νέων από τον Μητροπολίτη Φίερι. Του π. Ηλία Μάκου. Οκτώ νεαρά άτομα (επτά κορίτσια και 1 αγόρι) βάπτισε ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος κατά την Πεντηκοστή, την γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, στο χωριό Πογιάν.

Η ατμόσφαιρα πολύ χαρούμενη, αφού ενδύθηκαν τον Χριστό κατηχούμενοι.

Ομαδική βάπτιση 8 νέων από τον Μητροπολίτη Φίερι Αλβανίας

Ομαδική βάπτιση νέων από τον Μητροπολίτη Φίερι

Τα λόγια του Μητροπολίτη Νικολάου αποτυπώνουν την εικόνα της χαράς:

«Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για εσάς. Δεν θα υπάρξει καλύτερη μέρα από αυτή και θα την θυμάστε για όλη σας τη ζωή. Θα έρθει μια στιγμή, που θα πείτε ότι ήταν πραγματικά η πιο όμορφη και σημαντική μέρα της ζωής σας.

Γίνατε ήδη παιδιά του Θεού. Ο Θεός σας αγαπά τόσο πολύ, που σας έκανε παιδιά Του. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Εκκλησία μας, γιατί είναι η ημέρα της κατάβασης του Αγίου Πνεύματος.

Και είναι πολύ ωραίο, που γίνατε Χριστιανοί και πήρατε την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Όπως την πήραν οι Απόστολοι την πήρατε και εσείς μέσα στην καρδιά σας. Αυτή η αίσθηση κάνει την ημέρα βάπτισής ακόμα πιο όμορφη.

Εάν θα ζήσετε με τον Θεό, αν θα ζήσετε σύμφωνα με τον Θεό, θα δείτε πόσες ευλογίες θα έχετε στη ζωή σας. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι ο Θεός σας αγαπάει πολύ, είναι πάντα μαζί σας και θέλει το καλύτερό σας. Προσπαθείτε να ζήσετε όπως θέλει ο Θεός».

Ομαδική βάπτιση νέων

Ομαδική βάπτιση Μητροπολίτης Φίερι

Όλο και μεγαλώνει η Ορθόδοξη κοινότητα της Αλβανίας και είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της ευεργετικής και πεφωτισμένης παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου.

Οι τρεις ταυτόσημες λέξεις, Χριστός, φως, ζωή, είναι η αναγέννηση όσων βαπτίστηκαν, είναι η νέα πραγματικότητά τους. Τους διαπέρασε η «αστραπή της θεότητας».

Και ξεκίνησαν μια «μακρινή» εσωτερική πορεία, που προϋποθέτει συνεχώς κάθαρση των αισθήσεων. Πλέον οι άνθρωποι αυτοί είναι Ορθόδοξοι.

Τι σημαίνει αυτό; Με άδολη και ειλικρινή καρδιά θα αγωνίζονται σταθερά να χτίσουν μια συνειδητή σχέση με το Χριστό, εντός της Εκκλησίας, εφαρμόζοντας ταπεινά το θέλημά Του.

Αυτή η σχέση δεν περιορίζεται μόνο σε μια τυπική επαφή με το Χριστό, αλλά κορυφώνεται στη μετάληψη του Αίματος και του Σώματός Του στη Θεία Ευχαριστία.

Οι ουρανοί άνοιξαν. Και μπορούν και οι ίδιοι πλέον να γίνουν πνευματικοί κτίστες του εαυτού τους.

Να χτίσουν με τη φλόγα της καρδιάς τους το νέο οικοδόμημά τους. Με στόχο την αρετή και την ευωδία, κάτω από το βλέμμα του θεού, που τα αγαπά.

Με την ομορφιά του Θεού στο συναίσθημά τους, μακριά από το ψεύτικο, το υποκατάστατο, το φανταχτερό, το κατώτερο.

Στον ανθόκηπο του Χριστού, που πλέον ανήκουν, μπορούν και πρέπει να αγωνιστούν για να ανθίσουν και να καρποφορήσουν.

Όφελος των βαπτισμένων είναι να μείνουν, καθώς ξανοίγονται στη ζωή, σταθερά στη συχνότητα του Χριστού.

Γιατί εκείνος, που αποζητά συνεχώς την αλλαγή και κυνηγά τα πολλά του κόσμου, θα τα χάσει όλα στο τέλος. Και εκείνα, που είχε, και εκείνα, που ζητά να κατακτήσει…

Κοντά στην Εκκλησία δεν κινδυνεύουν να σαπίσουν ψυχικά.

Ομαδική βάπτιση

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.