ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος βάφτισε παιδιά στην κατασκήνωση... Του π. Ηλία Μάκου. Τι ευλογημένη στιγμή! Τι συγκινητική στιγμή! Τρία παιδιά στην κατασκήνωση αγοριών «Αναγέννηση» της Μητρόπολης Απολλωνίας και Φίερι στο ιστορικό μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο νησάκι Σβερνέτς της Αυλώνας, βαφτίστηκαν.

Πόση ήταν η χαρά στα πρόσωπά τους, αλλά και πόση ήταν η χαρά στην καρδιά του Επισκόπου, που μετά από κατήχηση, ο Χριστός, αλλά και η κοινωνία, απέκτησαν και άλλους στρατιώτες της αγάπης.

Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος βάφτισε παιδιά στην κατασκήνωση

Στο μοναστήρι της Παναγίας στο Σβερνέτς, που ανακαίνισε εκ βάθρων ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και ανήγειρε και κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, καθώς η αγάπη του για τους νέους είναι ανεξάντλητη και φλογισμένη, κάτι, που το αποδεικνύει ακατάπαυστα, φιλοξενούνται κατά περιόδους, το καλοκαίρι, αγόρια και κορίτσια, μικρά και μεγάλα (από 6-17 ετών).

Μοναστήρι της Παναγίας στο Σβερνέτς

Και ζουν, κατά ομολογία των ιδίων, μια πανδαισία. Με ακολουθίες, προσευχές, δραστηριότητες, χριστιανικά και λαϊκά τραγούδια, μαθήματα ορθόδοξης πίστης, κοινωνικά θέματα, μπάνιο, διασκέδαση, σκετς, χειροτεχνίες, δημιουργίες, διαγωνισμοί, και προπαντός αγνή ψυχική επικοινωνία.

Κατασκήνωση αγοριών Αναγέννηση της Μητρόπολης Φίερι Αλβανία

Κατασκήνωση αγοριών Αναγέννηση της Μητρόπολης Φίερι

Κατασκήνωση Αναγέννηση της Μητρόπολης Φίερι

Κατασκήνωση της Μητρόπολης Απολλωνίας και Φίερι Αλβανία

Αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Αλβανίας και έτσι η χριστιανική χαρά απλώνεται σ’ όλη τη χώρα.

Και το αποκορύφωμα, παιδιά, να γίνονται, με τη θέλησή τους νέα μέλη στο Σώμα του Χριστού.

Το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας αποδίδει καρπούς. Και όλο και περισσότεροι νέοι αποφασίζουν να ακολουθήσουν τον κόσμο της χάριτος, που σε τίποτα δεν θυμίζει τον κόσμο της φθοράς και της πτώσης. Και δεν θέλουν να μείνουν έξω από την ευλογία του Θεού.

Τα παιδιά, που βάφτισε ο Μητροπολίτης Νικόλαος, το έδειχναν τα μάτια τους ότι μέσα τους “παρασύρονται” στο… πανηγύρι του Θεού.

Έγιναν πολίτες της υπέρχρονης Βασιλείας του Θεού, θα γεύονται Δώρα Τίμια, ικανά να χορτάσουν την πείνα και τη δίψα για αληθινή ζωή.

“Εκτοξεύτηκαν” σε μια άλλη πραγματικότητα, σ’ ένα χώρο άχωρο και σ’ έναν χρόνο άχρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βαπτίσεις στην Αλβανία από το 1991 μέχρι και σήμερα ανέρχονται σε χιλιάδες, ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, που δείχνει την ανοδική πορεία της Εκκλησίας της Αλβανίας και ως προς την προσέλευση καινούργιων πιστών.

Και είναι βαθύς ο πόθος κάθε ψυχής, που λούστηκε από το φως του Χριστού, να μένει για πάντα σ’ αυτή την κατάσταση της νέας εν Χριστώ ζωής. Να λευκοφορεί. Λευκή να λάμπει ως ολόλευκος κρίνος.

Αυτή είναι ελπίδα, αλλά και η προσευχή για τους νεοβαπτιζόμενους.

Αν ο Χρισιτιανός γίνεται καθημερινά δοχείο του Θεού, αν αγωνίζεται να αξιοποιεί και να επαυξάνει τις θείες δωρεές, αν πασχίζει να κρατάει αμόλυντο το χιτώνα της καρδιάς του, τότε βρίσκεται σε ανοδική πορεία για την κατάκτηση της αρετής, για να πετύχει το μεγάλο προορισμό του πάνω στη γη.

Έτσι η κολυμβήθρα είναι «τάφος», όπου θάβεται το «σώμα της αμαρτίας», αλλά και «γεννήτρα», από την οποία γεννιέται ο νέος άνθρωπος.

Με αυτό τον τρόπο η ζωή γίνεται χρήσιμη. Βλέπει κανείς πόσο σύντομη και περαστική είναι. Αλλά και τη μεγάλη σπουδαιότητα και ιερότητα, που έχει.

Είναι στίβος καλλιέργειας, αλλά και πρόγευση της σωτηρίας. Είναι προθάλαμος και εισαγωγή για την αιωνιότητα, ετοιμασία-προετοιμασία σήμερα για το αύριο.

Κατασκήνωση Αναγέννηση της Μητρόπολης Φίερι Αλβανία

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.