ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Νέος κληρικός στη Μητρόπολη Κορυτσάς. Του π. Ηλία Μάκου. Σιγά σιγά η Εκκλησία της Αλβανίας αποκτά όλο και περισσότερους ιερείς, νέους κατά κανόνα ανθρώπους, που οδηγούν τα βήματά τους στην ιερωσύνη, βλέποντας ότι κάτι θαυμαστό συντελείται πνευματικά στη χώρα τους από τον χαρισματικό Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και θέλουν και αυτοί να προσθέσουν τη συμβολή τους.

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς χειροτόνησε διάκονο τον κατηχητή της Μητρόπολης Χρήστο Νάση.

Νεαρός στην ηλικία, γαλουχήθηκε μέσα στην Εκκλησία, γνώρισε τα φωτεινά δώματα της πίστης και μπορεί να διακρίνει το σκοτεινό λαβύρινθο των ψεύτικων υποσχέσεων του κόσμου.

Νέος κληρικός στη Μητρόπολη Κορυτσάς

Νέος κληρικός στη Μητρόπολη Κορυτσάς 2022

Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης

Χειροτονία κληρικού στη Μητρόπολη Κορυτσάς

Χειροτονία κληρικού στη Μητρόπολη Κορυτσάς 2022

Χειροτονία κληρικού

Στην Αλβανία η είσοδος στον κλήρο είναι συνειδητή επιλογή και δεν συνεπάγεται δημοσιοϋπαλληλικό «βόλεμα», όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά ποιμαντική δράση σε μια πολυθρησκευτική κοινωνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες εκπαιδευτικές υποδομές για την θεολογική κατάρτιση των ενδιαφερόμενων.

Ο νέος κληρικός έχει συνειδητοποιήσει ότι χρέος του είναι να διοχετεύει στη ζωή του ουράνια πνοή.

Να πονάει με τον πονεμένο. Να χαίρεται με τον ευτυχισμένο. Να κλαίει με τον πικραμένο. Προσεύχεται με τον ικέτη. Συμπορεύεται με τον οδοιπόρο.

Να βιώνει τη ζωή ως γνήσιος λειτουργός του Θεού και να ανοίγονται μπροστά του οι ευρύτατες προοπτικές της ιεροσύνης.

Το γράφει πολύ ωραία ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

Ο κληρικός οφείλει να γίνει το αλάτι της γης, που νοστιμίζει τη ζωή και προλαβαίνει τη σήψη.

Οφείλουν οι κληρικοί να διαθέτουν το καθαρό μάτι του σώματος της Εκκλησίας, ώστε να μπορούν να δουν μακριά και πλατιά. Να διακρίνουν το μονοπάτι, που οδηγεί στον Θεό. Ν’ αποφύγουν τα γλιστρήματα στο χάος του κακού. Και να μείνουν ακέραιοι και απρόσβλητοι.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.