ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Με αγιασμό ξεκίνησαν τις συναντήσεις τους οι Ορθόδοξοι νέοι των Τιράνων. Του π. Ηλία Μάκου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος έχει ως μια από τις προτεραιότητές του τη νεότητα, που τη θεωρεί αφετηρία αλλαγής της κοινωνίας. Και εργάζεται για την ολοκληρωμένη κατάρτισή τους με διάφορους αποδοτικούς τρόπους.

Το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, που λειτουργεί πάνω από 25 χρόνια, όπως και όλων των Μητροπόλεων, συστάθηκε για να συνειδητοποιήσουν οι νέοι το νόημα του πνευματικού ανθρώπου.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι συναντήσεις των Ορθοδόξων νέων των Τιράνων για τη φετινή περίοδο, που έχουν κεντρικό σύνθημα: «Με την αγάπη του Χριστού αντιμετωπίζουμε το φόβο και την αδιαφορία» με αγιασμό στην αίθουσα νεολαίας κοντά στον καθεδρικό ναό Τιράνων.

αγιασμός συναντήσεις Ορθόδοξοι νέοι των Τιράνων

αγιασμός Ορθόδοξοι νέοι των Τιράνων

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής π. Γρηγόριος Πελούσι απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες τους επεσήμανε την αναγκαιότητα της διάδοσης της πίστης, που καλλιεργεί την αγάπη και την ελπίδα. Δεν αρκεί, τόνισε, την πίστη να την κρατάμε για τον εαυτό μας, αλλά πρέπει να τη μοιραζόμαστε.

Ορθόδοξοι νέοι Τιράνα

Βασική επιδίωξη της Εκκλησίας της Αλβανίας είναι να κυριαρχήσει το πνεύμα του Θεού ως βασικό χαρακτηριστικό της ζωής των νέων.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει, παραγνώριση των υλικών αναγκών των ανθρώπων, αλλά ιεράρχηση.

Και ότι μέσω της πνευματικότητας οι άνθρωποι δέχονται το Θεό ως ανώτερο ρυθμιστή της πορείας του.

Ο Θεός, αυτό οφείλουν οι νέοι να το αντιληφθούν πλήρως, είναι η Αρχή του κόσμου, που θέλει ακριβώς τον κόσμο. Δηλαδή Τον θέλει ειρηνικό και γαλήνιο και ευτυχισμένο.

Και αυτό το κάνει σαφές σε κάθε περίσταση ο κ. Αναστάσιος.

Οι νέοι οφείλουν να συμβάλλουν προς αυτή την εξέλιξη με το λόγο τους, με την πράξη τους, με όλη τους την ψυχή. Χωρίς κανένα συμβιβασμό, χωρίς καμία υποχώρηση, όρθιοι στις επάλξεις.

Μπορεί να κουραστούν; Ναι. Μπορεί να γονατίσουν; Ναι. Δεν παραδίδουν, όμως, τα όπλα και δεν προδίδουν τον Χριστό. Και ορμούν πάντοτε πολλά με νεανικό κέφι.

Όλοι, και ειδικότερα, οι νέοι ας αναρωτηθούμε: Έχουν ουσιαστική και μόνιμη αξία αυτά που κάνουμε στον κόσμο αυτό; Και αν έχουν αξία οι ενέργειές μας, πώς θα πλατύνουν σε περισσότερους ανθρώπους; Πώς θα βαθύνουν σε ουσία;

Ορθόδοξοι νέοι των Τιράνων

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.