Μαθητές και μαθήτριες σχολείου της Μητρόπολης Αργυροκάστρου μάζεψαν και ετοίμασαν ελιές! Του π. Ηλία Μάκου. Είναι πρωτοποριακά τα προγράμματα, που προσφέρουν τα Εκπαιδευτήρια της Εκκλησίας της Αλβανίας στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Έτσι, στο πλαίσιο περιβαλλοντικής δράσης, παιδιά της Α’ Λυκείου μάζεψαν ελιές από τα ελαιόδεντρα στον κήπο του σχολείου «Πνοή Αγάπης» στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου και στη συνέχεια τις ετοίμασαν προς βρώση.

Μάζεψαν ελιές μαθητές Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Μαθητές σχολείου της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Μαθήτριες σχολείου της Μητρόπολης Αργυροκάστρου

Μαθητές σχολείου της Μητρόπολης Αργυροκάστρου μάζεψαν ελιές

Μέσα από αυτή την ωφέλιμη παιδαγωγική διαδικασία οι νέοι και οι νέες ευαισθητοποιούνται στο οικολογικό πρόβλημα, που είναι πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις.

Είναι πρόβλημα, που δημιούργησε η απότομη ανάπτυξη, η αλόγιστη εκμετάλλευση της τεχνολογίας και η παρατηρούμενη έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον.

Και πολύ σωστά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος επιδιώκει να επεκταθούν τα πνευματικά ενδιαφέροντα όλων και κυρίως των νέων και στο οικολογικό ζήτημα, που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα σήμερα.

Είναι μια ενέργεια και σοφή και στοργική προς τον άνθρωπο. Ενέργεια, που δείχνει ότι η Εκκλησία ενδιαφέρεται για τον όλο άνθρωπο, και για την ψυχή του και για το σώμα του.

Και οι μαθητές/τριες αποκτούν την επίγνωση πως αν δεν ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και αν δεν ληφθούν δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα, η ζωή μας θα διατρέχει συνεχώς και μεγαλύτερο κίνδυνο.

Μέσα από την αγάπη για τη φύση και την ενεργοποίηση για την προστασία της τα παιδιά αντιλαμβάνονται και τον ρύπο και την μόλυνση της πνευματικής ατμόσφαιρα της κοινωνίας, που δημιουργεί ανθρώπινα ναυάγια και συσσωρεύει ερείπια ψυχικά.

Και νιώθουν ότι χρειάζεται σταυροφορία εναντίον του ρύπου της ατμόσφαιρας, αλλά και εναντίον του ηθικού ρύπου.

Φάρμακο για όλους τους ρύπους, στη φύση και στη ψυχή είναι η αφύπνιση της συνείδησης, το νοικοκύρεμα της ανθρώπινης ζωής, ο σεβασμός προς την ανθρώπινη αξία, που δημιουργεί η έμπνευση της ζωής από τον Θεό.

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.