ΑΛΒΑΝΙΑ: Κατασκήνωση σε Μοναστήρια για νέους και νέες... Του π. Ηλία Μάκου. Το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων οργάνωσε κατασκηνωτικό πρόγραμμα για νέους και νέες σε δύο Μοναστήρια της Κορυτσάς.

Πέρα από την προσευχή, τη θεία λατρεία, την εξομολόγηση, την ψυχαγωγία, περιλαμβανόταν και εξορμήσεις σε θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, ενώ στους νέους μίλησε για το νόημα της Ορθόδοξης πίστης ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης.

Αυτές τις ημέρες, που πέρασαν στην κατασκήνωση, αγόρια (στο Μοναστήρι του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου της Μοσχόπολης) και κορίτσια (στο Μοναστήρι της Μπομποστίτσας) είχαν την ευκαιρία, μακριά από την καθημερινότητα να σκεφτούν ότι η ζωή είναι πολυσήμαντη.

Μοναστήρια Κορυτσάς

Μοναστήρια της Κορυτσάς

Μοναστήρια Κορυτσάς Αλβανία

Μοναστήρι Κορυτσάς Αλβανία

Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων οργάνωσε κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων οργάνωσε κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε δύο Μοναστήρια της Κορυτσάς

Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Τιράνων οργάνωσε κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε δύο Μοναστήρια

Υπάρχει η ζωή του σώματος, η η αρμονική δηλαδή και φυσιολογική λειτουργία του. Υπάρχει επίσης και η «ζωή της αμαρτίας», που απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό. Υπάρχει, όμως και η ανώτερη, η αθάνατη και ουράνια ζωή, που είναι ένωση και «κοινωνία» με την πηγή της ζωής και της ευτυχίας, τον Χριστό.

Η εξαιρετική αυτή ποιότητα ζωής ανθρώπων, που ζουν στη γη, αλλά κοιτούν προς τον ουρανό, είναι το σύνθημα των κατασκηνώσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Το να είναι σε κάποιον ζωή ο Χριστός συνυπονοεί το να γνωρίσει πρώτιστα όσο το δυνατόν πιο κοντά τον Χριστό. Το να μιμηθεί τον Χριστό, κάνοντας Αυτόν πρότυπο της ζωής του. Το να μιλάει για Αυτόν σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κύκλο ανθρώπων. Το να έχει μέριμνά του τον Χριστό, αντλώντας κάθε ευτυχία από τη σχέση μαζί του.

Όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουν μια απλή θεωρία, ώστε οι νέοι να απολαμβάνουν διαρκώς «το φως της ζωής».

Γιατί το βάρος της χριστιανικής θρησκείας δεν είναι το βάρος μιας ιδεολογίας, αλλά είναι η ίδια η αλήθεια.

Γραφείο Νεότητας Αρχιεπισκοπής Τιράνων οργάνωσε κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε δύο Μοναστήρια της Κορυτσάς 2022

δύο Μοναστήρια της Κορυτσάς

 πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.