ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Παρούσα στην αλβανική κοινωνία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας δεν είναι απούσα από την αλβανική κοινωνία, αλλά συμμετέχει ενεργά σε πάρα πολλές δράσεις της και τις ενισχύει ποικιλότροπα.

Ένα από τα κύρια μελήματα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ήταν και είναι το άνοιγμα της Εκκλησίας προς όλους ανεξαιρέτως τους Αλβανούς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Μητροπολίτης Ελμπασάν βρέθηκε στην εκδήλωση «Οι Φίλοι του Βουνού» για την προώθηση του ορεινού τουρισμού, του πολιτισμού, της τέχνης και των βιολογικών προϊόντων.

Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος

Μητρόπολη Ελμπασάν Οι Φίλοι του Βουνού

Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος 2022

Μητροπολίτης Ελμπασάν 2022

Μάλιστα στην έκθεση αγροδιατροφής συμμετείχε και η «Διακονία Αγάπης» της Ορθόδοξης Εκκλησίες με γυναίκες αγρότισσες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική-οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών σε αγροτικές περιοχές της Κεντρικής Αλβανίας».

Μητροπολίτης Ελμπασάν

Μητροπολίτης Αντώνιος

Οι Φίλοι του Βουνού

Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι το χριστιανικό μήνυμα προάγει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Όταν ο Χριστός έλεγε στους μαθητές του «υμείς εστε το άλας της γης… υμείς εστε το φως του κόσμου… κσι ούτω λαμψάτω το φως υμών έμπροσθεν των ανθρώπων…», εννοούσε πως είχαν αποστολή να είναι φωτιστική δύναμη στο βίο των ανθρώπων.

Έτσι πορεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, με τα καλά έργα, που είναι γνήσιος καρπός της αληθινής πίστης.

Δεν ακολουθεί έναν κονφορμιστικό χριστιανισμό, που σε τίποτε δεν ωφελεί και η θρησκεία εκφυλίζεται σε μια αστυνόμευση της εγκόσμιας ζωής, με τις απαγορεύσεις και τις εντολές της.

Γνωρίζει καλά ότι δεν ζητάει αυτό ο Θεός. Και πράττει αυτό που ζητάει ο Θεός. Αγαπάει τον πλησίον του σαν τον εαυτό του. Και α αυτό είναι σπουδαίο και μεγάλο.

Κατέχει αυτή την αγάπη με την κατακόρυφη και την οριζόντια διάστασή της και μπορεί την εκπλήρωση όλων των άλλων καθηκόντων να την υποτάξει κάτω απ’ αυτή τη σχέση, πράγμα που αφαιρεί κάθε περιττό στοιχείο από τις πράξεις.

π Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.