ΑΛΒΑΝΙΑ: Η Εκκλησία της Αλβανίας συνεχώς κοντά στους πονεμένους και αναγκεμένους. Του π. Ηλία Μάκου. Οι ημέρες μας είναι δύσκολες και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας πάντοτε, αλλά και τώρα στρέφει το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της στους φτωχούς, στους ανάπηρους και τους ασθενείς.

Και δίνει το μήνυμα ότι σε τίποτα δεν θα ωφελήσουν όλα τα χρόνια μιας πιστής ζωής, αν αγνοούμε και αδιαφορούμε για τον συνάνθρωπό μας και μάλιστα τον πονεμένοι. Μακριά η χαλαρότητα στην αγάπη, μακριά από τις καρδιές μας.

Την περίοδο του Πάσχα η Υπηρεσία Αγάπης της Αρχιεπισκοπής Τιράνων μοίρασε πολλές μερίδες φαγητού. Οι 350 από αυτές ήταν προσφορά του εστιατορίου-πιτσαρίας «Ήρα».

Φιλανθρωπικό έργο Αλβανία

Φιλανθρωπικό έργο Εκκλησία της Αλβανίας

Φιλανθρωπικό έργο Ήρα

Επίσης η Ορθόδοξη Νεολαία Τιράνων προσέφερε αναπηρικά αμαξίδια σε ΑμεΑ, χαρίζοντάς τους μεγάλη ανακούφιση.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος βρέθηκε με τον π. Πέτρο Χαλίλι και κατηχητές/τριες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της πόλης, όπου δημιουργήθηκε, με το άναμμα κεριών και το τσούγκρισμα αυγών, μια ατμόσφαιρα πολύ ζεστή και άκρως οικογενειακή.

Φιλανθρωπικό έργο Ελμπασάν

Από αυτές τις δράσεις έρχεται η προτροπή να μην κλείνετε ο καθένας στον εαυτό του και στον κύκλο του, αλλά χρειάζεται το πλησίασμα του ενός προς τον άλλον.

Ο καθένας μας θα συνάξει ό,τι έσπειρε. Μέσα από πράξεις αγάπης, δεν θα είμαστε μόνο «κλητοί», αλλά θα γίνουμε και «εκλεκτοί», δηλαδή δεν θα παραμείνουμε μόνο προσκεκλημένοι από τον Κύριο, αλλά και θα είμαστε και διαλεγμένοι.

Αφού απαλλαγούμε από τον καταστρεπτικό όγκο της υπερηφάνειας, θα φτάσουμε στη σωτήρια ταπεινοφροσύνη, που θα ανοίξει τα μάτια και τους σώματος και της ψυχής μας και θα δούμε υπάρχουν και άλλοι γύρω μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος από την πρώτη στιγμή της εκεί παρουσίας του άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά του προς όλους και ειδικά τους περιφρονημένους, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τη γλώσσα και τη φυλή τους, συμπεριφερόμενος όχι ως άσοφος, αλλά ως σοφός.

Έχοντας αγάπη δεν φοβήθηκε να κάνει το καλό. Έχοντας αγάπη δεν αποστράφηκε κανέναν, γιατί γνωρίζει καλά και βιωματικά ότι αυτή αποτελεί το ισχυρότερο στήριγμα της κοινωνίας και συντελεί στην απόκτηση των αρετών.

Ο Μακαριώτατος διδάσκει με τη βιοτή του ότι τότε είμαστε πραγματικοί Χριστιανοί, όταν, εκτός από τ’ όνομα, έχουμε και τα έργα. Όταν μαζί με την πίστη έχουμε και τη ζωή. Ότα και στα έσω και στα έξω είμαστε αληθινά Ορθόδοξοι.

Φιλανθρωπικό έργο Αρχιεπισκοπή Αλβανίας

πατήρ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.