ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Η ακολουθία του Ευχελαίου τελέστηκε σ' όλους τους ναούς της Αλβανίας και οι πιστοί σε μεγάλο αριθμό έσπευσαν να ζητήσουν το έλεος του Θεού, για τις σωματικές και ψυχικές πληγές τους. Του π. Ηλία Μάκου. Στο ναό "Ανάσταση" των Τιράνων χοροστάτησε ο Επίσκοπος Βίλιδις Άστιος, ενώ συμπροσευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος.

Γνωρίζετε ποιά η σημασία του Ιερού Ευχελαίου; Πότε, πώς και γιατί τελείται;

Ο Μακαριώτατος κάλεσε τους πιστούς να συνεισφέρουν οικονομικά για την ενίσχυση των Ουκρανών προσφύγων, που έχουν φτάσει στην Αλβανία, μεταξύ των οποίων είναι και 130 παιδιά.

Παράλληλα με την προσευχή τόνισε, πρέπει ο πόνος και η αγάπη μας να εκφραστούν και με άλλους τρόπους.

Και πρόσθεσε ότι:

«Στην παράδοση της Εκκλησίας μας πάντα υπάρχει η έννοια της προσφοράς. Όταν ερχόμαστε στην Εκκλησία δεν είναι μόνο για να πάρουμε, αλλά και για να προσφέρουμε».

Και κατέληξε: «Η αγάπη τελικά θα νικήσει…»

ακολουθία του Ευχελαίου Αλβανία

Στις Μητροπόλεις τους χοροστάτησαν στην ακολουθία του Ευχελαίου ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος.

Μεγάλη Εβδομάδα Αλβανίας

Μεγάλη Τετάρτη Αλβανία

Μεγάλη Τετάρτη Ελμπασάν

Μεγάλη Τετάρτη Ελμπασάν Αντώνιος

Ιερό Ευχέλαιο Αλβανία

Μεγάλη Τετάρτη Αλβανία 2022

Για να ιαθούμε ψυχοσωματικά, πρέπει να αντιγράψουμε και να ακολουθήσουμε στη ζωή μας το ζωντανό πρότυπο που είναι ο Σταυρωθείς και Αναστηθείς Ιησούς.

Ας αφήσουμε στους ματαιόδοξους και φιλόδοξους τα γήινα μεγαλεία και ας γίνουμε μαθητές της σχολής του Κυρίου μας, της σχολής του Σταυρού και της Ανάστασης, που έχει ως κύριο και βασικό μάθημα την ταπείνωση, την αγάπη, τη διακονία, την εξυπηρετικότητα.

Αυτός είναι ο δρόμος για να έλθει το έλεος του Θεού. Κουραστικός βέβαια και ανηφορικός. Αλλά με τόσες χαρές και ικανοποιήσεις συνυφασμένος. Δρόμος με τα ίχνη του Ιησού σημαδεμένος.

Το Ευχέλαιο σημαίνει ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να απαρνηθούμε τον αμαρτωλό και ένοχο κόσμο, που μας σύρει στα κέντρα της φθοράς και διαφθοράς, στα σαλόνια της ματαιότητας και της ανομίας, που προκαλούν σωματικά και ψυχικά τραύματα.

Να αγωνιζόμαστε κυρίως κατά του εαυτού μας. Να αντιτασσόμαστε και να αντιπαλεύουμε κατά των κακών έξεων και συνηθειών μας, για να μένουμε άτρωτοι και να μην πέσουμε.

Να αγωνιζόμαστε κατά της κενοδοξίας και ανθρωπαρέσκειάς μας, για να ομολογούμε θαρραλέα και άφοβα τον Χριστό μας και να μην καταντούμε αρνητές Του.

Να αγωνιζόμαστε κατά της εγωιστικής ιδιοτέλειας και συμφεροντολογίας μας.

Αγώνας, αγώνας, αγώνας. Τα πάντα αγώνας. Αγώνας η πίστη, αγώνας η ομολογία, αγώνας η πνευματική ζωή. Παντού πάλη και αγώνας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.