ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Γεύμα του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου με τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Μητρόπολης. Του π. Ηλία Μάκου. Αναμφίβολα και αναμφισβήτητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας γίνεται ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό έργο σε διάφορους τομείς.

Μπροστάρης ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και συνοδοιπόροι οι Μητροπολίτες, οι ιερείς, οι πιστοί.

Μια από τις φροντίδες του κ. Αναστασίου είναι και οι νέοι, γι’ αυτό ίδρυσε και συντηρεί Εκπαιδευτήρια υψηλής ποιότητας και κάθε βαθμίδας σ’ ολόκληρη την Αλβανία.

Μεταξύ αυτών και τα εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης» στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης Δημήτριος ανύστακτα στηρίζει πνευματικά και ηθικά και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό γευμάτισε με όλους τους εκπαιδευτικούς της Μητρόπολης στο Οικοτροφείο Θηλέων «Άνθος το Αμάραντον» στους Βουλιαράτες, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί υποδειγματικά υπό την συνετή καθοδήγηση της αδελφής Μαρίας.

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου

Η ατμόσφαιρα ήταν οικογενειακή, ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε για την κατάσταση των Σχολείων και την εξέλιξη των μαθητών/τριών και με ταπεινότητα παρείχε τις εποικοδομητικές και ωφέλιμες παροτρύνσεις του.

Οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, έχοντας ως παιδαγωγικό πρότυπο τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο προετοιμάζουν τα παιδιά για τη ζωή, καλλιεργούν κυρίως τη δίψα για γνώση, προσφέρουν τη δυνατότητα της οικοδόμησης κριτικής σκέψης.

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος

Μητροπολίτης Δημήτριος

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος γεύμα εκπαιδευτήρια

Η προτροπή του Μακαριωτάτου προς τους εκπαιδευτικούς, την οποία ασπάζεται και ακολουθεί και ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, είναι να έχουν τρόπο εκπαίδευσης την αγάπη.

Η αγάπη κάνει τις ανησυχίες και τις αγωνίες των παιδιών, ανησυχίες και αγωνίες των δασκάλων τους, μέχρι του σημείου που η ρίζα της ψυχής των διδασκομένων να συνδεθεί με τη ρίζα της ψυχής των διδασκόντων.

Εάν ο ατομικισμός είναι το κυρίαρχο μέσο διάδοσης της απρόσωπης ευφορίας, η σχέση των προσώπων είναι ο δρόμος της αντίστασης στη λογική, που ισοπεδώνει τους ανθρώπους και τα οράματά τους.

Έτσι εκπαιδευτικοί και μαθητές αποδίδονται σ΄ ένα ωραίο αγώνα, με μέσο και σκοπό την αθεράπευτη γοητεία της υπέρβασης και της ψυχικής ανάβασης, με βασικό εργαλείο την παιδεία.

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος εκπαιδευτήρια

π ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.