ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Εορτάστηκε ο άγιος Αθανάσιος στην Εκκλησία της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Στην Εκκλησία της Αλβανίας εορτάστηκε ο άγιος Αθανάσιος, τον οποίο ευλαβούνται οι Ορθόδοξοι της χώρα.

Είναι πολλοί οι ναοί, που φέρουν τ’ όνομά του στην Αλβανία, όπως του αγίου Αθανασίου Κορυτσάς, του αγίου Αθανασίου Ελμπασάν του αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, αλλά και του αγίου Αθανασίου στη Μοσχόπολη, όπου είναι ιστορικό μνημείο.

Στο ναό του αγίου Αθανασίου στην Κορυτσά, όπου συμμετείχαν πολλοί πιστοί, ιερούργησε ο Μητροπολίτης Ιωάννης.

Εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος Κορυτσά 2023

Εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος

Εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος στην Κορυτσά

Στο ναό του αγίου Αθανασίου Ελμπασάν προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αντώνιος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στο βίο του αγίου Αθανασίου, ο οποίος εμβάθυνε στη γνώση των μυστηρίων της Εκκλησίας και του Λόγου του Θεού, για να προφυλάξει τους πιστούς από τις αιρέσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα, παρουσία των πιστών, στο Πνευματικό Κέντρο του ναού.

Εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος στην Εκκλησία της Αλβανίας

Εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος στο Ελμπασάν της Αλβανίας

Εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος Ελμπασάν

Το βασικό μήνυμα από τη ζωή του αγίου Αθανασίου είναι ότι η γνωριμία με τον Χριστό οδηγεί το άτομο στην αλήθεια, στην πραγματική ζωή.

Είναι επόμενο ότι εάν γνωρίσουμε όλοι μας ή οι περισσότεροι ουσιαστικά τον Ιησού, τότε ασφαλώς η ζωή της ανθρωπότητας θα αλλάξει και θα επικρατήσει η αλήθεια, το δίκαιο και μη αρετή, τα οποία όλοι μας επιθυμούμε.

Γεννάται, λοιπόν, το ερώτημα: Εμείς γνωρίσαμε τον Χριστό; Και αν όχι, τι πράττουμε, για να έλθουμε σε στενότερη σχέση και επαφή μαζί του;

Η καλύτερη τροφή για την ψυχή του αγίου Αθανασίου ήταν η συναίσθηση ότι σε κάθε περίπτωση έπραττε το καλύτερο, συμβάλλοντας έτσι στην ανύψωση του ανθρώπου και στην πραγματοποίηση του σχεδίου του Θεού.

Το προσκλητήριο πίστης του αγίου Αθανασίου είναι και γενικό είναι και διαρκές. Και το απηύθυνε και με λόγια και με έργα.

Πολλοί ισχυριζόμαστε ότι και αγαπούμε τον Χριστό και πιστεύουμε σ’ Αυτόν. Εν τούτοις η ζωή μας αποδεικνύει ότι όσα λέμε είναι απλά θεωρίες. Δεν υπάρχει πράξη και συνέπεια.

Ας αγωνιστούμε να αντιγράψουμε, όσο μπορούμε, το δικό Του φωτεινό παράδειγμα και να περπατήσουμε πάνω στα «ίχνη», που άφησε επί γης.

Άγιος Αθανάσιος Αλβανία

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.