Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο Αλβανίας σε φόρουμ για την εμπορία ανθρώπων στα Βαλκάνια. Του π. Ηλία Μάκου. Το Διαθρησκειακό Συμβούλιο Αλβανίας, στο οποίο συμμετέχει και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, συμμετείχε στο βαλκανικό φόρουμ, που έγινε στα Τίρανα, με θέμα την εμπορία των ανθρώπων.

Στο φόρουμ, που τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, συμμετείχε εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος.

Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος Διαθρησκευτικό φορουμ

Στην ομιλία του ο πρόεδρος, για την τρέχουσα περίοδο, του Διαθρησκειακού Συμβουλίου Αλβανίας κ. Ντότσι (Η. Doçi) ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Θεός είναι ο ορίζοντας, που δεν μας αφήνει να χαθούμε στον ωκεανό της ζωής».

Και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να ξυπνάμε κατά καιρούς από τον ύπνο της ψευδαίσθησης ότι ο άνθρωπος έχει ήδη ανέβει σε υψηλότερο βαθμό συνείδησης και δεν μπορεί να κάνει απάνθρωπες πράξεις. Ο άνθρωπος είναι αμείλικτος στην τάση του να μεγενθύνεται σε βάρος των άλλων!

Σε αυτή την αδιάκοπη προσπάθεια ο άνθρωπος είναι επίσης αθεράπευτος στην “ικανότητά” του να δικαιολογεί τις πράξεις του, χρησιμοποιώντας κάθε μορφή τέχνης ή επιστήμης ή θρησκείας ή ηθικής ή ιδεολογίας».

Και κατέληξε: «Ως πρόεδρος του Διαθρησκευτικού Συμβουλίου, είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τους αδελφούς μου επικεφαλής θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αλβανία, ως εκείνους τους ανθρώπους που διατηρούν και καλλιεργούν, για το καλό όλης της κοινωνίας το βασικό νόημα των αξιών, που συνδέονται με τον δημιουργό μας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα στο χαιρετισμό του ανέφερε την ανάγκη οι αρμόδιοι θεσμοί στην περιοχή των Βαλκανίων να πάρουν αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος και τη στήριξη των θυμάτων.

Και σημείωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό να χτυπηθούν εγκληματικές δομές και να υπάρξει ευαισθητοποίηση στις πιο ευάλωτες κοινότητες».

Και κατέληξε:

«Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή και την ανθρώπινη ακεραιότητα και αξιοπρέπεια είναι μια αποστολή, που ανήκει σε όλους μας».

πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Να σημειωθεί ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία πρωτοστατεί σε διάφορα κοινωνικά θέματα.

Και διακηρύττει ότι η θεοποίηση της ύλης, που φαίνεται να είναι της «μόδας» και στην ημερήσια διάταξη, οδηγεί επί της ουσίας στην άρνηση του Θεού.

Αν συλλάβουμε την έννοια του Θεού και δεν Τον αγνοούμε, τότε στα κοινωνικά προβλήματα θα προέλθει εξομάλυνση.

Κάθε ενέργεια για τη διάδοση του θείου λόγου, αλλά και κάθε πράξη ζωής με σημείο αναφοράς τα θεία διδάγματα μπορεί να ανακουφίσει τη στενάζουσα κοινωνία και να βάλει τέρμα σε απάνθρωπες τακτικές.

π ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.