Εκδήλωση για ορφανά παιδιά σε Μοναστήρι. Του π. Ηλία Μάκου. Εκδήλωση για ορφανά παιδιά οργανώθηκε στο Μοναστήρι του Ιωάννη του Βλαδίμηρου στο Ελμπασάν της Αλβανίας από τη Μητρόπολη Ελμπασάν σε συνεργασία με το Χριστιανικό Ίδρυμα «Kristian Boçi».

Δείχνει την πρόοδο μιας κοινωνίας η μέριμνα για τα ορφανά παιδιά, που στην Αλβανία δεν είναι λίγα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Επίτροπος για την Προστασία από τις Διακρίσεις και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ορφανών Αλβανίας.

Στο χώρο του Μοναστηριού φάνηκε ότι ο μεγάλος πόθος των ορφανών είναι η ζωή.

Θέλουν τη ζωή, τη λαχταρούν δική τους, παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν και αυτό είναι ένα μάθημα προς όλους μας, που απογοητευόμαστε με το παραμικρό.

Ο στόχος είναι ένας των παιδιών αυτών:

Μέσα από τα ψυχικά ερείπια, μια ζωή κερδισμένη και κατακτημένη!

Και είναι σημαντικό αυτό και βάζει στον καθένα μας τον προβληματισμό να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με όποιον τρόπο μπορούμε καλύτερα.

Να δίνουμε νόημα στη ζωή μας ανάλογα με τις διαθέσεις, τις προτιμήσεις, τις αντιλήψεις μας.

Και κάνοντας τον απολογισμό στο τέλος να δούμε ότι κερδίσαμε και δεν χάσαμε τη ζωή. Στο πρώτο κρύβεται χαρά, στο δεύτερο μελαγχολία και τραγικότητα.

Η ζωή για όλους μας, αλλά κυρίως για τα ορφανά παιδιά, που δέχτηκαν «χτύπημα» οδυνηρό, είναι, αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο
αγαθό.

Αλλά ταυτόχρονα είναι αναγκαίο, για μια αληθινή ζωή, που να ικανοποιεί και να αναπαύει, να βρούμε το δρόμο, ο οποίος οδηγεί σ’ αυτή. Να πάρουμε την ορθή της κατεύθυνση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, που βιώνουμε.

Και η πείρα δείχνει ότι η μόνη ορθή κατεύθυνση είναι αυτή, που δείχνει ο Θεός.

Ας νιώθουμε τη ζωή μας ως δώρο θεού, που καλούμαστε, ό,τι και να βιώνουμε, να το αυξάνουμε, να το πλουτίζουμε εδώ με την καθαρότητα της καρδιάς μας, για να το φυλάξουμε ακόμα πιο όμορφο αιώνια.

Εκδήλωση για ορφανά παιδιά σε Μοναστήρι Ελμπασάν

ορφανά παιδιά σε Μοναστήρι στο Ελμπασάν

Εκδήλωση για ορφανά παιδιά Μοναστήρι

Εκδήλωση για ορφανά παιδιά σε Μοναστήρι στο Ελμπασάν

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.