ΑΛΒΑΝΙΑ - ΚΟΡΥΤΣΑ: Δεκάδες πιστοί σε εκκλησάκι στη μέση βουνού! Του π. Ηλία Μάκου. Σ' ένα μικρό ναό των αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στη μέση βουνού, στη Ντρένοβα Κορυτσάς, συγκεντρώθηκαν δεκάδες πιστοί.

Μέσα σ’ ένα μαγευτικό τοπίο, με την ύπαρξη του ιερού χώρου να του προσδίδει ακόμη περισσότερη ομορφιά, οι πιστοί συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχει τέρμα στη ζωή, αλλά σύνορο.

εκκλησάκι Κορυτσά 2022

εκκλησάκι Κορυτσά Αλβανίας

Αν παραδεχτεί κάποιος ότι υπάρχει τέρμα στη ζωή, τότε αρχίζει το προσωπικό του δράμα. Σιγά-σιγά αισθάνεται την ύπαρξή του να περιορίζεται μέσα στα στενά όρια του τόπου και του χρόνου.

Την βλέπει προορισμένη να σβήσει, να χαθεί, γιατί στο βάθος δεν αντικρίζει σύνορο. Μόνο τέρμα και μάλιστα με την αισθητή μορφή μιας παγωμένης πλάκας, έτοιμης να θάψει μέσα στο χώμα τους ασίγαστους πόθους για μια ατέρμονη ζωή.

Τότε και τα πιο ωραία βιώματα χάνουν την ομορφιά τους. Γιατί κάθε ωραίο και αληθινό γεννά την επιθυμία της διάρκειας. Αλλά όταν τα αληθινά και τα ωραία σβήνουν γρήγορα, τότε τι αξίζει η ζωή μας;

Και όμως η ζωή δεν είναι ανώφελη, δεν είναι ένα πάθος, που υψώνει τείχη γύρω μας και μας φυλακίζει, αφού τόσο πολύ στενεύει μέσα στον ασύνορο τόπο και χρόνο. Εμείς την καταντάμε τέτοια τη ζωή μας.

Σε ξωκκλήσια, στη μέση της ερημιάς, βλέπεις στο βάθος ένα σύνορο και πέρα απ’ αυτό μια καινούργια αρχή.

Τότε σε λούζει το φως της αιωνιότητας. Μια αύρα λεπτή πνέει μέσα σου και σου αλλάζει τα συναισθήματα. Φεύγει η μαυρίλα και η καταχνιά, που τα σκέπαζε. Ό,τι γεμίζει την ύπαρξή σου ελπίδα και φως, δεν μπορεί παρά να είναι αληθινά.

εκκλησάκι στη μέση βουνού στην Κορυτσά

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.