ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου «Λόγος» της Εκκλησίας της Αλβανίας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Erasmus» και βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο Joensuu της Φιλανδίας. Του π. Ηλία Μάκου. Αυτό είναι ένα σημαντικό άνοιγμα του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου «Λόγος», που δείχνει και το υψηλό επίπεδό του και τους στόχους του.

Ανταλλάχθηκαν ιδέες σε συγκεκριμένα ακαδημαϊκά θέματα και σχεδιάστηκε πρόγραμμα σπουδών.

Η αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από τον δρ. Πορφύριο Νταλιάνη, τον δρ. π. Στέφαν Ρίτσι, τον δρ. Κωνσταντίνο Δοβόλη και τον διαχειριστή του Κολλεγίου Ναούμ Μίλε, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί, εκτός των άλλων, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στη Λιντούλα της Φινλανδίας, τον ναό Αγίου Νικολάου, την Ορθόδοξη Ακαδημία, τη Σχολή Εφαρμοσμένης Επιστήμης και Εκπαίδευσης Δασκάλων.

Ο π. Στέφανος Ρίτσι παρουσίασε στο Ορθόδοξο Σεμινάριο του Πανεπιστημίου Joensuu τη Θεολογική Ακαδημία «Ανάσταση» στο Δυρράχιο και το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου «Λόγος» της Εκκλησίας της Αλβανίας στα Τίρανα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εμπνεύστηκε, σχεδίασε, υλοποίησε και ενισχύει το Ανώτατο Εκπαιδευτήριο, το οποίο διακρίνεται ως ένα από τα καλύτερα της Αλβανίας.

Το εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος είναι ένας θαυμάσιος ύμνος στο θεό, αλλά και μια πιο πολύτιμη συμβολή στην Αλβανία, που έχει ανάγκη για καλά διαμορφωμένους, υπεύθυνους και ενάρετους ανθρώπους.

Σημαντικές είναι οι μαρτυρίες αποφοίτων προηγούμενων ετών, που επεσήμαναν πόσο καθοριστικό ήταν το πτυχίο τους από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο για το επάγγελμά τους και τους οδήγησε σε επιτυχίες στην αγορά εργασίας.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει τρεις Σχολές:

  1. Τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Γλωσσών με τρία τμήματα: Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Αγωγής Προσχολικής Παιδείας και Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.
  2. Τη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών με δύο τμήματα: Ειδικών Ιατρικών Εργαστηρίων της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.
  3. Τη Σχολή Οικονομικών με τρία τμήματα: Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Τουρισμού.

Ο «Λόγος» λειτούργησε αρχικά ως ΙΕΚ με τον τίτλο «Πνοή Αγάπης» το 2002 και μετεξελίχθηκε με το χρόνο σε φημισμένο Πανεπιστημιακό Κολέγιο.

Είναι σημαντική η συμβολή του στην ανάδειξη ικανών και κυρίως ενάρετων στελεχών σε κρίσιμους τομείς της Αλβανικής κοινωνίας.

Αυτός άλλωστε είναι και ο διαρκής στόχος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προκοπή του Αλβανικού λαού και στην ανόρθωση της χώρας.

Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λόγος της Εκκλησίας της Αλβανίας στο Πανεπιστήμιο Joensuu της Φιλανδίας

Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λόγος της Εκκλησίας της Αλβανίας στο Πανεπιστήμιο Joensuu

Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Λόγος της Εκκλησίας της Αλβανίας στο Πανεπιστήμιο της Φιλανδίας

Πανεπιστήμιο Λόγος της Εκκλησίας της Αλβανίας στο Πανεπιστήμιο Joensuu

Πανεπιστήμιο Λόγος Εκκλησίας της Αλβανίας στο Πανεπιστήμιο Joensuu

Πανεπιστήμιο Λόγος της Εκκλησίας της Αλβανίας

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.