Ανθρωπιστική βοήθεια και από την Εκκλησία της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας συμμετέχει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και στη Συρία, που επλήγησαν από καταστροφικούς σεισμούς. Η Μητρόπολη Απολλωνίας και Φίερι, για παράδειγμα, συγκέντρωσε τρόφιμα και ρουχισμό.

Αν και η ίδια η Εκκλησία, όπως και η κοινωνία, της Αλβανίας με πολλές ανάγκες, δεν μπορούσε παρά να μην δείξει τη συμπαράστασή της στους αναγκεμένους της Τουρκίας και της Συρίας.

Αυτές οι δύσκολες και απροσδόκητες περιστάσεις από τους καταστροφικούς σεισμούς έδειξαν ότι όχι μόνο δεν χωρίζει τίποτα τους ανθρώπους, αλλά είναι πολλά αυτά που τους ενώνουν και ότι χρειάζονται ο ένας τον άλλον.

Και ότι όλοι, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα, τη γλώσσα και την καταγωγή, είμαστε άνθρωποι, με ανάγκες, με προβλήματα, με ανησυχίες, με όνειρα, που αλληλέγγυοι μπορούμε να ξεπεράσουμε και τις πιο απίθανες δυσκολίες και να τραβήξουμε δημιουργικά προς τα εμπρός.

Στο όνομα της αγάπης και της αδελφοσύνης, οι άνθρωποι ενωμένοι μπορούν και πρέπει να οικοδομήσουν καινούργιες, δίκαιες και ειρηνευμένες σχέσεις.

Όλοι ας γίνουμε μια δύναμη και ας αγωνιστούμε, ώστε το όνειρο της αδελφωμένης συνύπαρξης, αν είναι δυνατόν από το ένα έως το άλλο άκρο της Γης, να γίνει το συντομότερο πραγματικότητα.

Η ανθρωπιά στη γνησιότητά της μεταδίδει τα αυθεντικά αισθήματα που μας διακατέχουν και αποτελεί κίνηση-ενέργεια ανυπόκριτη και ανεπιτήδευτη.

Ανθρωπιστική βοήθεια και από την Εκκλησία της Αλβανίας

Ανθρωπιστική βοήθεια και από την Εκκλησία της Αλβανίας 2023

Ανθρωπιστική βοήθεια και από την 2023

π ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.