ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: «Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε δεν φτάνει απλά να έχουμε υπομονή, αλλά να τρέχουμε με υπομονή...». Του π. Ηλία Μάκου. «Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες τον τελευταίο καιρό και πρέπει να ενισχύσουμε την υπομονή. Και δεν πρέπει απλά να έχουμε υπομονή, πρέπει να τρέχουμε με υπομονή. Να καταβάλλουμε αυτή την προσπάθεια για να προχωρούμε στην πνευματική ζωή».

Αυτό το μήνυμα μετέδωσε στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, μιλώντας στο ναών των Αγίων Πάντων και αγίου Γεωργίου στα Τίρανα.

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Επεσήμανε ακόμη:

Ο σκοπός της χριστιανικής ζωής δεν είναι να γίνουμε απλά καλοί άνθρωποι. Είναι να προχωρήσουμε προς την αγιότητα.

Και πρόσθεσε:

«Η προσπάθεια για τον αγιασμό μας δεν είναι δυνατόν να γίνει με τις δικές μας δυνάμεις. Αδιάκοπα μπροστά μας υπάρχει το πρόσωπο εκείνο, το οποίο μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Και σταθερά πρέπει να προσβλέπουμε σ’ αυτόν».

Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ, ενώ μετά τη θεία λειτουργία ο Μακαριότατος συνέφαγε με τους Ορθόδοξους στο πνευματικό κέντρο του ναού, τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό όλο και περισσότερες φωλιές αγάπης και ειρήνης να στολίζουν την πρωτεύουσα».

Μητροπολίτης Ναθαναήλ Αγίων Πάντων

Μητροπολίτης Ναθαναήλ

Η επιτυχία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου είναι ότι δεν μένει μόνο στη θεωρία, αλλά προχωρά εύστοχα την καθημερινή πράξη, γι’ αυτό η προσπάθειά του μοιάζει με τέλειο αρχιτεκτονικό σχέδιο αγάπης.

Οι άνθρωποι της εποχής μας έχουν χορτάσει από λόγους και θεωρίες και ζητούν να δουν πράξη και ζωή χριστιανική. Και την βλέπουν στην Αλβανία.

Εάν ο Χριστιανός είναι ο Χριστιανός της πράξης και της ζωής, ο Χριστιανός της έμπρακτης αγάπης και της δικαιοσύνης, τότε γίνεται φως.

Μερικοί άνθρωποι, που θέλουν να δικαιολογήσουν την άτακτη ζωή τους και τις αδυναμίες τους, ισχυρίζονται ότι ο Χριστιανισμός είναι ανεφάρμοστος.

Δύσκολος ναι, ανεφάρμοστος όχι.

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος Τρίρανα

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.