ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: «Ο Λόγος του Θεού είναι ένα μόνιμο εμβόλιο...». Του π. Ηλία Μάκου. Το σημαντικό και επίκαιρο μήνυμα ότι ο Λόγος του Θεού είναι ένα μόνιμο εμβόλιο για κάθε πνευματική ασθένεια, αλλά και για οποιαδήποτε δυσκολία, διατύπωσε κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος ιερούργησε στον καθεδρικό ναό «Ανάσταση».

Ανέφερε, μιλώντας προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ότι

«Το σημερινό Ευαγγέλιο, επισημαίνει κάτι πολύ σημαντικό. Όχι απλώς εμείς θα μακαρίζουμε την Παναγία Μητέρα, αλλά καλούμεθα να μετάσχουμε στην μακαριότητα τη δική της.

Υπάρχει ένας τρόπος να γίνουμε όλοι μακάριοι, να ζήσουμε και εμείς μέσα στη ζωή και στην ατμόσφαιρα, που έζησε η Παναγία.

Και αυτός ο τρόπος είναι όχι μόνο να ακούμε, αλλά και να φυλάσσουμε μέσα στην καρδιά μας τον Λόγο του Θεού. Η Παναγία είναι εκείνη, που στη νεανική της στιγμή, άκουσε και φύλαξε τον Λόγο του Θεού στην αγκαλιά της».

Και πρόσθεσε:

«Και εμείς καλούμεθα όχι απλώς να ακούμε και κατόπιν να αφήνουμε τον Λόγο του Θεού σε κάποιο αρχείο, σε κάποια βιβλιοθήκη, αλλά να τον αγκαλιάζουμε με ολόκληρη την ύπαρξή μας και να τον έχουμε οδηγό και πυξίδα στη συμπεριφορά μας.

Παρηγοριά και ελπίδα στις δυσκολίες της ζωής.

Είναι ένα μόνιμο εμβόλιο κατά πάσης πνευματικής ασθενείας.

Οπωσδήποτε δίνει μια δύναμη μεγάλη για να αντιμετωπίσουμε και οποιαδήποτε άλλη δυσκολία στη ζωή».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος κατέληξε υπογραμμίζοντας:

Ας τον φυλάττουμε μέσα στην καρδιά μας και ας οδηγεί αδιάκοπα τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας σε κάθε ενέργεια της καθημερινής μας ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί, με αφορμή τις συνετές σκέψεις του Μακαριωτάτου, ότι ο Λόγος του Θεού είναι η αλήθεια, που δεν καθορίζει απλώς τις πεποιθήσεις μας.

Μπαίνει στη ζωή μας και αποτελεί την ουσία της. Τη διαποτίζει με το ουράνιο και πατερικό άρωμά του. Τη διαφωτίζει με το αιώνιο και ασκίαστο φως του.

Όσοι με αγνές προθέσεις και με δίψα προστρέξουμε στο Λόγο του Θεού για να αντλήσουμε την αλήθεια , ένιωσαν ξεδιψασμένοι και με τονωμένη την πίστη.

Η δυσπιστία, η αμφιβολία, η αστάθεια, υποχωρούν μπροστά στην ανταύγεια του Λόγου του Θεού και ενισχύονται πιο πολύ ακόμη οι προσωπικές μας πεποιθήσεις στον Σωτήρα Χριστό.

Γι’ αυτό είναι καθήκον όλων των Χριστιανών, μορφωμένων και αμόρφωτων, να διαβάζουν, να μελετούν, να ερευνούν τον Λόγο του Θεού, για να ενισχύουν τα χριστιανικά φρονήματά τους.

Η πίστη είναι από τα ευγενή και θεία αισθήματα και βιώματα, που στολίζουν τον άνθρωπο και τον βοηθούν να ξεπεράσει νικηφόρα τα ποικιλόμορφα εμπόδια της ζωής.

Επιδέχεται καλλιέργειας και αύξησης. Και αυτό είναι χρέος όλων μας.

Ο αγώνας είναι ενιαίος γι’ όλους τους Χριστιανούς: Να ζούμε σύμφωνα με τη διδαχή του Ευαγγελίου. Εάν συνέβαινε αυτό, κανένας φόβος δεν θα υπήρχε.

Ο Λόγος του Θεού είναι ο μόνος δρόμος λύτρωσης. Ευτυχείς εκείνοι, που μέσα από τον ανεμοστρόβιλο των καιρών, ανακαλύπτουν το εύδιο (γαλήνιο) αυτό λιμάνι.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.