ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: «Καρπός του Αγίου Πνεύματος δεν είναι εκστασιακές καταστάσεις, αλλά ο μετασχηματισμός της ζωής». Του π. Ηλία Μάκου. «Ας μην λησμονούμε ότι ο καρπός του Αγίου Πνεύματος δεν είναι τίποτα εκστατικές καταστάσεις, όπως μερικοί φαντάζονται, αλλά είναι ο συνεχής μετασχηματισμός της ζωής μας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στο σύντομο κήρυγμά του, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, Κυριακή 12 Ιουνίου, στο καθεδρικό ναό Τιράνων «Ανάσταση», όπου ιερούργησε, πλαισιούμενος από το Μητροπολίτη Αμαντίας Ναθαναήλ, τον Επίσκοπο Βύλιδος Άστιο και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Και τόνισε:

«Ας παρακαλέσουμε με όλη μας την καρδιά η ζωή προσωπικά του καθενός, και η ζωή όλης της Εκκλησίας μας να καταυγάζεται από το φως και τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος».

Πρόσθεσε ακόμη:

«Όπως ο Απόστολος Παύλος μας υπενθυμίζει ο καρπός του Αγίου Πνεύματος είναι χαρά, αγάπη, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, καλοσύνη, αγαθότητα, πίστη, πραότητα, εγκράτεια. Αυτή είναι η σφραγίδα για την ουσιαστική ορθόδοξη πνευματικότητα».

Κατέληξε τονίζοντας:

Ας ζητήσουμε από τον Κύριό μας, το Πνεύμα το Άγιο να έρθει μέσα μας να μας ανακαινίσει.

Πολύ ορθά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας επισημαίνει την ανακαινιστική δύναμη του Αγίου Πνεύματος.

Κατά τρόπο μυστικό, αλλά και σοφό, η χάρη του Αγίου Πνεύματος ενεργεί μέσα στη συνείδησή μας. Μας γεννά διάθεση μετάνοιας. Μας βοηθάει να αποστραφούμε την αμαρτία και μας παρακινεί σε επιστροφή.

Είναι βαθύς ο πόθος της χαράς και της ευτυχίας μέσα σε κάθε ψυχή. Κανείς δεν στέργει τον πόνο, τη θλίψη, το πένθος, το θάνατο.

Αλλά συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουμε λάθος στην κατεύθυνση, που παίρνουμε και ζητούμε τη χαρά, εκεί, που δεν υπάρχει πραγματικά.

Το Άγιο Πνεύμα, που ο Κύριος μας χαρίζει, έχει μεταξύ των σπουδαίων καρπών του και την πολλή, πλούσια, μεγάλη χαρά και ειρήνη.

Αλβανίας Αναστάσιος Πεντηκοστή

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.